News

Video. Tragedie feroviară în Cehia. Doi morți și cel puțin 38 de răniți după ciocnirea a două trenuri cu navetiști

Cel puțin două persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma unui accident între două trenuri în apropierea unui sat din Republica Cehă.
04.08.2021 | 11:18
Video Tragedie feroviara in Cehia Doi morti si cel putin 38 de raniti dupa ciocnirea a doua trenuri cu navetisti
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în cursul dimineții lângă satul Milavce, din Republica Cehă, care este aproape de granița țării cu Germania.

Tragedie feroviară în Cehia. Doi morți și cel puțin 38 de răniți după ciocnirea a două trenuri cu navetiști

Serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului în urma accidentului produs în regiunea Domazlice. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, trenul Ex 351 de la München la Praga și trenul regional de la Pilsen la Domazlice s-au ciocnit.

ADVERTISEMENT

Cel puțin trei elicoptere de salvare și mai multe ambulanțe au sosit în urma accidentului, în jurul orei 8 dimineața, miercuri, 4 august.

Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță din Pilsen a declarat că două persoane au murit, șapte persoane sunt în stare critică și 31 sunt în prezent îngrijite, relatează Daily Star.

ADVERTISEMENT

Forțele naționale de poliție au postat pe Twitter: „Astăzi, puțin după 8 dimineața, două trenuri s-au ciocnit pe calea ferată din satul Milavce din regiunea Domazlice”.

Aceștia au confirmat că au existat decese într-un alt tweet, unde au scris: „Din păcate, în acest moment am confirmat că două persoane și-au pierdut viața la locul accidentului feroviar”.

ADVERTISEMENT

Rapoartele locale sugerează că accidentul a fost o coliziune a unui tren Western Express cu un alt tren de călători. Agenția de administrare a căilor ferate a scris pe Twitter: “Două trenuri s-au ciocnit între stațiile Domazlice și Blizejov. Ne pare rău să spunem că există răniți”.

Ministrul transporturilor din Republica Cehă, Karel Havlíček, este în drum spre fața locului, numind situația „gravă”. Într-un tweet, el a scris: „Accident de tren. Trenul Ex 351 a ignorat un semnal și s-a ciocnit cu un tren de călători. Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului”.

ADVERTISEMENT

Traficul pe linia ferată de la Pilsen la Domažlice este oprit din cauza accidentului. Potrivit Inspectoratului Feroviar, pagubele sunt mai mari de zece milioane de coroane.

Acesta este cel mai mare accident feroviar din vara anului trecut, când o coliziune frontală a două trenuri de călători pe o linie cu un singur fir, lângă satul Pernink din regiunea Karlovy Vary s-a soldat cu zeci de răniți.

ADVERTISEMENT
Tags: