News

Tragedie feroviară în Pakistan. Peste 30 de morți și 50 de răniți după impactul a două trenuri. Video 

Peste 30 de morți și 50 de răniți au fost raportați după impactul a două trenuri în Pakistan.
07.06.2021 | 09:20
Tragedie feroviara in Pakistan Peste 30 de morti si 50 de raniti dupa impactul a doua trenuri Video
ADVERTISEMENT

Grav accident feroviar în Pakistan. Peste 30 de morți și 50 de răniți au fost raportați după ciocnirea a două trenuri de călători.

Tragedia a fost consemnată luni dimineața în provincia Sindh, din sudul statului asiatic.

Peste 30 de morți și 50 de răniți într-un accident feroviar. Două trenuri s-au ciocnit în Pakistan

Din informațiile oferite de presa internațională, trenul Sir Syed Express s-a ciocnit cu Millat Express între stațiile de cale ferată Reti şi Daharki din Ghotki, relatează Indiatimes.

ADVERTISEMENT

Pasagerii celor două trenuri dormeau în timpul producerii impactului devastator. Salvarea celor răniți se desfășoară cu dificultate, dat fiind accesul greu în zona impactului.

Comisarul adjunct de poliție din Ghotki, Usman Abdullah, a declarat pentru sursa citată că cel puțin 30 de persoane au fost ucise, iar alte 50 rănite în accident.

ADVERTISEMENT

”Salvarea oamenilor reprezintă o provocare. Va fi nevoie de timp pentru a folosi utilaje grele pentru a elibera cetățenii încă prinși sub fiare.

Înființăm, de asemenea, o tabără medicală pentru a oferi ajutor medical cetățenilor. Ne temem ca numărul victimelor să nu fie mult mai mare”, a spus Comisarul adjunct de poliție din Ghotki.

ADVERTISEMENT

Geo News, un post local de televiziune, anunță că 14 vagoane au fost implicate în coliziune. Dintre acestea, 8 ar fi distruse aproape în totalitate.

A fost declarată imediat stare de urgență la spitalele din zonele Ghotki, Dharki, Obaro și Mirpur Mathelo.

ADVERTISEMENT

Premierul din Pakistan, șocat de acest accident feroviar

Prim-ministrul Pakistanului, Imran Khan, a declarat că a fost șocat de îngrozitorul accident de tren din Ghotki. El a spus că i-a cerut ministrului căilor ferate Azam Swati să se deplaseze la fața locului și să asigure asistență medicală pentru răniți și sprijin pentru familiile decedaților.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, care a moștenit mii de kilometri (mile) de cale și trenuri de la fosta putere colonială Marea Britanie.

În ultimii ani, rețeaua feroviară a cunoscut perioada lungi de declin din cauza corupției, a gestionării necorespunzătoare și a lipsei de investiții.

În 2019, cel puțin 75 de persoane au murit după ce un tren a luat foc în timpul călătoriei de la Karachi la Rawalpindi. Cu trei ani în urmă de la acest eveniment, două trenuri care transportau sute de pasageri s-au ciocnit în Karachi, ucigând 21 de persoane.

ADVERTISEMENT