Sport

Tragedie în automobilism! Locul 5 la Raliul Sibiului 2022 a murit într-un accident!

Este doliu în lumea curselor din Bulgaria.
21.10.2023 | 23:01
Tragedie in automobilism Locul 5 la Raliul Sibiului 2022 a murit intrun accident
Miroslav Angelov a murit. Foto: FRAS.ro
ADVERTISEMENT

Un pilot bulgar de 50 de ani a murit în timpul unor teste. Miroslav Angelov era concurent în Campionatul Național de Raliuri din Bulgaria. A murit sâmbătă, 21 octombrie.

Doliu în Bulgaria

Acesta efectua un test. Imediat după accident, a fost scos din mașină de copilotul său, înainte ca aceasta să ia foc. Nici copilotul său nu este în cea mai bună stare, având multiple fracturi. Este ferit de orice risc vital.

ADVERTISEMENT

Revenind la Angelov, acesta nu a avut șanse de supraviețuire. Era de patru ori campion național și venea des la curse în România. Urma să participe la Raliul Brașovului.

Ministrul Tineretului și Sportului din Bulgaria, Dimitar Ilie, a comentat subiectul, spunând că acesta lupta mereu corect și voia mereu să câștige cursele în care era implicat.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că era un pilot excelent, Miroslav era un om foarte bun. Mereu a luptat corect şi îşi dorea victoria de fiecare dată. Mă înclin!”, a spus Ministrul Tineretului şi Sportului din Bulgaria, Dimitar Iliev, conform Federației Române de Autoturism Sportiv (FRAS).

Acesta a participat la trei etape din Campionatul Național de Raliuri al României în acest an, la edițiile din Harghita, Sibiu și Cluj. Urma să participe și la ultima etapă a sezonului, cea de la Brașov.

ADVERTISEMENT

La cursa de la Sibiu din acest an, acesta s-a prezentat cu un model Skoda Fabia Rally2, cu care acesta și-a făcut un renume în cursele balcanice.

Angelov câștigase de patru ori titlul de Campion Național în Bulgaria, în 2021, 2020, 2019 și 2018. De asemenea, el s-a impus în 2021 și 2019 la Balkan Rally Trophy.

ADVERTISEMENT

Anul acesta a participat la opt curse: trei etape ale Campionatului Național de Raliuri ale României, cu numărul 63, patru curse în Bulgaria și una în Grecia. A suferit alte două accidente anul acesta, ambele în Bulgaria.

A venit prima oară în România în 2016, când a fost pe locul 31 în Raliul Sibiului. Mai apoi, până la Raliul Bacăului din 2021, unde a luat locul 7, nu a mai concurat la noi.

Șase curse a adunat în România, cea mai bună clasare a lui fiind locul cinci de la Raliul Sibiului din 2022. Bulgaria, România, Grecia, Turcia, Serbia și Croația sunt țările în care a concurat acesta.

Citroen Saxo, Fiat Punto S1600, Renault Clio R3, Audi A4, Hyunai I20 Coupe, Peugeot 208 R2, Skoda Fabia R5 și Skoda Fabia Rally2 sunt mașinile cu care a concurat în cariera sa.

ADVERTISEMENT