News

Accident teribil la raliu, în Argeş. Spectatorul lovit de o mașină a decedat, competiția a fost anulată. Update

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost lovit sâmbătă de o maşină la un raliu, în Argeş. Bărbatul se află în stare critică şi i-a fost amputat un picior.
21.10.2023 | 20:07
Accident teribil la raliu in Arges Spectatorul lovit de o masina a decedat competitia a fost anulata Update
Maşina de concurs s-a oprit într-una aflată la 30-40 de metri de drum Foto: ISU Argeş
ADVERTISEMENT
21-10-2023
17:13

Spectatorul lovit la raliul din Argeș a murit. Competițiile programate duminică au fost anulate

Bărbatul de 35 de ani accidentat grav sâmbătă, în timp ce asista la Trofeul Câmpulung Muscel 2023, a decedat în urma leziunilor suferite. Un elicopter SMURD aterizase la Câmpulung pentru a transporta victima la un spital din Bucureşti. Din păcate, transferul nu s-a mai efectuat, întrucât între timp tânărul a decedat.

Dată fiind această tragedie, organizatorii au anunţat anularea competiţiilor care erau programate pentru ziua de duminică, 22 octombrie. ”Având în vedere acest nefericit eveniment, organizatorii, în acord cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv, au decis anularea competiţiei de duminică, 22 octombrie.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului”, se precizează într-un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.

 

Etapa de la Câmpulung Muscel a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă a avut parte un incident grav, în urma căruia unui spectator a trebuit să-i fie amputat un picior. Bărbatul a fost lovit de maşina de concurs cu numărul 83.

Spectatorul lovit are şi fractură de bazin

Accidentul s-a petrecut în timpul celei de-a treia probe speciale, într-un viraj în care pilotul, Claudiu Ciucă, a frânat prea târziu şi a derapat într-o zona interzisă publicului, dar în care se aflau totuşi câţiva spectatori.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de 35 de ani a fost acroşat, după care bolidul de concurs s-a oprit într-un vehicul parcat la aproximativ 30-40 de metri de axul drumului. Rănitul a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Câmpulung, unde a fost stabilizat, dar starea sa rămâne gravă.

Bărbatului i-a fost amputat un picior şi se pare că are şi fractură de bazin, el urmând să fie transferat cu un elicopter SMURD la Bucureşti, unde va fi supus unor investigaţii suplimentare şi proceduri mai complicate.

ADVERTISEMENT

Organizatorii spun că a fost primul incident auto în care a fost implicat un spectator în cei 12 ani de când se desfăşoară această etapă de raliu la Câmpulung, pe traseul Lereşti-Voina.

“Organizatorii reiterează apelul către publicul spectator să respecte întocmai indicaţiile de securitate, având în vedere că sportul automobilistic poate fi periculos şi nerespectarea indicaţiilor personalului de securitate îi poate pune în situaţii grave”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Poliţia Argeş a confirmat că bărbatul accidentat are 35 de ani şi este din Lereşti. Primele verificări ale agenţilor arată că pilotul autovehiculului „ar fi ratat un viraj, pătrunzând pe un drum forestier adiacent traseului de concurs”.

Nu este prima dată când astfel de incidente au loc la cursele automobilistice din România. Toamna trecută, la vatra Dornei, un spectator în scaun cu rotile a fost, de asemenea, lovit de o maşină de concurs.

ADVERTISEMENT

În timpul unor curse de accelerare desfăşurate pe aerodromul de la Floreni, una dintre maşini a fost scăpată de sub control şi a intrat în zona în care se aflau spectatorii lovindu-l pe bărbatul imobilizat în scaunul cu rotile.

ADVERTISEMENT