Life

Skoda Octavia la preț de iPhone! Cât costă după 190.000 de KM

Skoda Octavia, scoasă la vânzare la un preț de iPhone. Costul său după 190.000 de kilometri. Vei rămâne surprins când vei afla.
01.05.2023 | 10:36
Skoda Octavia la pret de iPhone Cat costa dupa 190000 de KM
Cu cât poți cumpăra o Skoda Octavia. Sursa foto: CarDekho
ADVERTISEMENT

Skoda Octavia este una dintre cele mai achiziționate mașini de către români și nu numai. Autoturismul a cărei fabricație aparține producătorului de automobile ceh, Skoda Auto, se vinde acum chiar și cu un preț de iPhone. Iată costul lui după 190.000 de kilometri.

Cu cât se vinde o Skoda Octavia

Industria auto, la fel ca restul domeniilor, se confruntă cu scumpirile în ultima perioadă. Românii se uită de multe ori lung la prețul unui autovehicul, înainte de a-l achiziționa, astfel că au ca opțiune varianta second hand, care presupune costuri mai mici.

ADVERTISEMENT

Skoda Superb este printre cele mai îndrăgite mașini din parcul auto național. BT Leasing a pus în vânzare un exemplar ce poate fi achiziționat la prețul unui telefon de tip iPhone nou sau puțin mai vechi, mai exact, se percepe suma de 3300 euro, plus TVA.

Ca o comparație, poți găsi în momentul de față cel mai scump iPhone, pe e-Mag, la prețul de 18.444 lei sau 3.737 de euro, transmite promotor.ro. Dacă vă întrebați ce poate ”oferi” Skoda Octavia recuperată de BT Leasing, componentele sunt unele multiple.

ADVERTISEMENT

Mai întâi de toate, exemplarul BT Leasing datează din 2008 și are 189.867 de kilometri la bord. Face parte din a doua generație de Skoda Octavia. Are un propulsor legat la o cutie manuală cu 5 trepte, este echipată cu motor 1, 9 diesel, care produce 105 CP și un cuplu de maxim 250 Nm.

De asemenea, autovehiculul dispune de climă automată pe 2 zone, radio cu CD player, MP3 și ieșirea AUX. La acestea se adaugă geamuri electrice pentru pasagerii din față, dar și oglinzi electrice, încălzite, computer de bord, închidere centralizată sau faruri care se reglează electric.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește partea estetică, aceasta nu ar fi prea perfectă, deoarece pe alocuri are rugină, din cauza vechimii și îndoituri pe panourile de caroserie. Caroseria nu ar fi străpunsă, iar în interior au mai rămas urme de uzură, pe la volan. Tapițeria, în schimb, ar fi  într-o stare bună.

Cum îți alegi o mașină sigură

Renumitul pilot de raliuri, Titi Aur, care în prezent deține și o școală auto, spune cum să îți alegi corect o mașină, pentru a conduce în siguranță, fără evenimente neplăcute. El subliniază că este mult mai relevantă achiziționarea unui autovehicul care nu îți periclitează viața.

ADVERTISEMENT

” Contează enorm de mult calitatea mașinii în general. Când îți cumperi o mașină poți să optezi pentru multe casetofoane sau pentru multe airbag-uri. Adică, vreau o mașină care să arate interesant, să aibă boxe, spoilere, să fie cu geamuri fumurii, prize de aer, ca să fiu șmecher prin Dorobanți sau vreau o mașină care să îmi ofere siguranță?! O mașină îmi oferă siguranță prin două feluri de sisteme: active și pasive. Am mai spus, dar repetăm”, a declarat Titi Aur pentru emisiunea ”DC Conducem”.

ADVERTISEMENT
Tags: