News

Tragedie în Bacău: doi muncitori de la o firmă de drumuri și poduri au murit striviți de un stâlp

Tragedie în județul Bacău: doi muncitori de la o firmă de drumuri și poduri au murit striviți de un stâlp. Bărbații aveau 49, respectiv 52 de ani.
27.04.2023 | 20:32
Tragedie in Bacau doi muncitori de la o firma de drumuri si poduri au murit striviti de un stalp
Doi muncitori de la o firmă de drumuri și poduri au murit striviți de un stâlp, în Bacău. Sursa foto: ziaruldebacau.ro
ADVERTISEMENT

O tragedie uriașă a avut loc joi după-amiază în județul Bacău, acolo unde doi muncitori au murit striviţi de un stâlp. Victimele ar fi fost puse să țină o piesă din beton cu mâinile goale.

Doi muncitori de la o firmă de drumuri și poduri au murit striviți de un stâlp, în Bacău

Incidentul dramatic a fost consemnat în satul Glodișoarele, comuna Secuieni, județul Bacău. Aici, doi muncitori de la o firmă de drumuri și poduri, de 49 și 52 de ani, au murit striviți de o piesă din beton pe care au fost puși să o susțină cu mâinile goale.

ADVERTISEMENT

Din informațiile presei locale, în momentul tragediei, bărbații lucrau la descărcarea unor piese masive din beton, de pe un trailer. La cererea șefului de șantier, cei doi țineau ”contra” cu mâinile goale un prefabricat de pe trailer. În paralel, escavatorul încerca să ridice vertical piesa din beton.

La un moment dat, una dintre victime a fost distrasă de un autoturism care a trecut și l-ar fi atins cu oglinda. Celălalt bărbat nu a mai putut ține prefabricatul împins de buldozer. În secunda următoare, piesa din beton s-a prăbușit peste amândoi și i-a ucis pe loc, notează Ziarul de Bacău.

ADVERTISEMENT

În scurt timp după momentul producerii accidentului de muncă, în localitatea băcăuană au ajuns ambulanța și Poliția. O anchetă va stabili cauzele și responsabilitățile acestui tragic accident de muncă.

Accident de muncă similar și la Constanța, în martie

O altă tragedie similară a avut loc, în debutul lunii trecut, și în sud-estul țării. Un tragic accident de muncă a avut loc luni, 6 martie, la Constanța. Aici, doi muncitori care lucrau la o carieră de piatră au fost surprinși de o cădere de pietre.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în localitatea Nicolae Bălcescu. Dată fiind gravitatea situației, în zonă a intervenit şi un elicopter SMURD. O persoană a ajuns la spital cu mai multe răni. Din nefericire, pentru o a doua victimă nu s-a mai putut face nimic. Aceasta a murit la faţa locului, din cauza rănilor suferite.

Din datele de la acea vreme, se pare că un camion încărcat cu pietre ar fi basculat, iar încărcătura de zeci de tone a căzut peste doi muncitori. La locația constănțeană au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

ADVERTISEMENT

Au fost mobilizate Detașamentul Medgidia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și un echipaj SMURD B, Detașamentul Fripis cu un container multirisc, dar și Serviciul de Ambulanță Județean Constanța cu un echipaj SAJ B2 și elicopterul SMURD.

ADVERTISEMENT
Tags: