News

Accident grav la Constanţa, muncitorii au fost striviţi sub pietre la o carieră. Unul dintre ei a murit

Un grav accident de muncă a avut loc luni la Constanţa, unde doi muncitori care lucrau la o carieră de piatră au fost surprinşi de o cădere de pietre.
06.03.2023 | 14:58
Accident grav la Constanta muncitorii au fost striviti sub pietre la o cariera Unul dintre ei a murit
Tragedie la o carieră de piatră din judeţul Constanţa
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecu în localitatea Nicolae Bălcescu. S-a intervenit şi cu elicopterul SMURD, iar o persoană a fost transportată la spital cu politraumatisme. Pentru un al doilea bărbat nu s-a mai putut face nimic, el decedând la faţa locului, din cauza rănilor suferite.

Accidentul ar fi fost provocat de o basculantă

Din primele informații ar fi vorba despre un camion încărcat cu pietre, care s-ar fi basculat și încarcatura ar fi căzut peste doi bărbați. La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

ADVERTISEMENT

La fața locului intervine Detașamentul Medgidia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și un echipaj SMURD B, Detașamentul Fripis cu un container multirisc, dar și Serviciul de Ambulanță Județean Constanța cu un echipaj SAJ B2 și elicopterul SMURD.

Nu mai departe de joia trecută, un muncitor a murit îngropat de viu, după ce s-a surpat un mal de pământ peste el. Tragedia s-a întâmplat într-un sat din judeţul Iaşi, în timpul unor lucrări la reţeaua de canalizare, iar ceilalţi muncitori nu au putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul de 54 de ani.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, un muncitor din județul Vâlcea și-a pierdut şi el viața, după ce un mal de nisip a căzut peste el. Echipajul SMURD, care s-a deplasat la fața locului, l-a resuscitat pe bărbatul de 49 de ani, însă a fost prea târziu pentru a-l salva.

“La data de 9 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Milcoiu au fost sesizați prin apel la 112, cu privire la faptul că s-a surpat un mal de nisip peste un angajat al unei societăți comerciale. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar un bărbat, de 49 de ani, în timp ce se afla în incinta unei stații de sortare beton, din comuna Budești, ar fi fost surprins de un mal de nisip care a căzut peste acesta”, transmitea IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la începutul anului, un bărbat de 37 de ani care lucra la canalizarea unei case din județul Gorj a fost îngropat de viu când un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Incidentul s-a produs în comuna Borăscu, pe data de 19 ianuarie.

Colegii acestuia l-au scos din pământ, însă muncitorul se afla deja în stare de inconstiență. Medicii ajunși la fata locului au încercat să îl salveze, dar victima nu a răspuns la manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

ADVERTISEMENT

“La fața locului s-au deplasat un echipaj pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Secției de Pompieri Turceni, care au constatat că persoana fusese scoasă de către colegii alături de care efectua lucrări la rețeaua de canalizare”, a transmis ISU Gorj.

 

ADVERTISEMENT
Tags: