News

Tragedie în Botoșani. O femeie a murit la spital, după 12 ore de când fusese scoasă din apele Prutului

O avocată de 53 de ani din Botoșani s-a înecat în apele Prutului în cursul nopții trecute, însă a murit abia după 12 ore la spital.
30.07.2023 | 16:21
Tragedie in Botosani O femeie a murit la spital dupa 12 ore de cand fusese scoasa din apele Prutului
Femeia a murit la spitalul din Botoșani/ Foto: botosaneanul.ro
ADVERTISEMENT

O femeie din Botoșani a murit la spital în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în urma complicațiilor apărute după ce s-a înecat în apele Prutului. Echipele de salvare realizaseră aproape un miracol reușind să o resusciteze după 20 de minute de stop cardio-respirator, însă organismul slăbit nu a rezistat peste noapte, informează Monitorul de Botoșani.

Victima era o avocată de 53 de ani care a mers sâmbătă la un grătar la Ripiceni, pe malul Prutului, împreună cu familia. La un moment dat, femeia a intrat în apele râului spunându-i soțului că vrea să facă pluta. Cunoscută ca o bună înotătoare, familia nu s-a alarmat.

ADVERTISEMENT

După circa 15-20 de minute, au văzut că femeia era în apă, cu capul în jos, la trei-patru metri de malul Prutului. Soțul a scos-o repede la mal și a sunat la 112. Echipajul a venit repede la fața locului întrucât recent a fost înființată o stație de ambulanță la Ripiceni.

Salvată din apele Prutului, moartă la spital

Au trebuit nu mai puțin de 20 de minute pentru a o readuce la viață pe femeia care intrase în stop cardio-respirator, interval în care i s-au administrat și mai multe fiole de adrenalină. După resuscitare femeia a fost transportată de urgență la Spitalul Județean din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Medicii au internat-o ca să o țină sub supraveghere, iar temerile lor, din păcate, s-au dovedit a fi întemeiate. Femeia a intrat din nou în stop cardiac în cursul nopții trecute, la aproape 12 ore de când ajunsese la spital. De data aceasta, medicii nu au reușit să o salveze și a fost pronunțat decesul.

Din păcate, aspirase și înghițise foarte multă apă. Stomacul și plămânii erau plini de apă. Resuscitarea a fost cu succes pentru că inima era sănătoasă. Din nefericire, a aspirat foarte multă apă”, a declarat un medic de la Spitalul de Urgență Botoșani.

ADVERTISEMENT

ISU Botoșani a transmis o serie de recomandări privind măsurile de siguranță care trebuie respectate de cei care merg la scăldat. În primul rând, trebuie frecventată doar locurile special amenajate pentru înot și scăldat. Trebuie evitat scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.

Este foarte important să nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați. De asemenea, nu trebuie să intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timpul nopții și nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

ADVERTISEMENT

O altă măsură de siguranță este evitarea intrării bruște în apa rece după o expunere prelungită la soare. În ce privește copiii, aceștia trebuie supravegheați tot timpul, chiar și atunci când au colac de salvare sau aripioare gonflabile.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din...
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din Neamţ şi-a distrus singur autovehiculul: "Dacă nu e bună, o fac eu să nu fie bună"
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un...
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un dezastru total!”
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie