Life

Cea mai periculoasă plajă din România. E adorată de mulți români, dar riscul de înec e foarte mare

Care este cea mai riscantă plajă de pe litoralul românesc. E îndrăgită de oameni, dar gradul de înec este foarte ridicat.
27.06.2023 | 17:45
Cea mai periculoasa plaja din Romania E adorata de multi romani dar riscul de inec e foarte mare
Care este cea mai riscantă plajă de pe litoralul românesc. E îndrăgită de oameni, dar gradul de înec este foarte ridicat. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai periculoasă plajă din România. E adorată de mulți români, dar pericolul de înec e foarte mare. În fiecare an mulți turiști își pierd viața pentru că se avântă în larg și nu țin cont de semnificația steagurilor arborate.

Care este cea mai riscantă plajă de pe litoralul românesc. E îndrăgită de oameni, dar gradul de înec este foarte ridicat

Ministerul Sănătății a verificat calitatea apelor și plajelor de pe litoralul românesc ajungând la concluzia că una dintre stațiuni are cea mai riscantă zonă. E îndrăgită de oameni, dar gradul de înec este foarte ridicat.

ADVERTISEMENT

Rezultatele documentului publicat recent arată că Eforie are cele mai multe regiuni periculoase. Plaja Belona şi zona „Golfuri” sunt recunoscute pentru curenţii puternici care îi pot duce în larg chiar și pe înotătorii experimentați.

De asemenea, zona deschisă dintre taberele de copii Luminiţa şi Internaţional, cu hulă, precum și zona Casino se dovedesc înșelătoare pentru că turiștii nu reușesc să atingă fundul mării care se umple cu bolovani și pietre după fiecare furtună.

ADVERTISEMENT

Valurile uriașe și apele foarte adânci iau în fiecare an viața celor care ajung în stațiunea Eforie. Din păcate, nu este singura periculoasă, în România salvamarii având de furcă cu turiștii și în alte zone de la Marea Neagră.

Trei lucruri de știut când mergi la mare

Turiștii care merg pe litoralul românesc sezonul acesta trebuie să știe trei lucruri înainte de a ajunge să se bucure de plajă, de vremea frumoasă și de apă. Salvamarii îi sfătuiesc să respecte semnificația steagurilor din stațiune.

ADVERTISEMENT

Cel roşu-galben semnalizează prezenţa salvamarului pe plajă, galben anunță că marea este agitată și recomandată doar înotătorilor cu experienţă, iar cel roşu transmite faptul că este interzis la scăldat, iar mare foarte agitată.

În plus, oamenii nu trebuie să depășească geamandura care este ancorată la o distanță de 1,5 metri față de mal. Apa devine adâncă după această porțiune, zona fiind recomandată doar velierelor, șalupelor și celor care practică sporturi nautice.

ADVERTISEMENT

Al treilea amănunt care nu trebuie trecut cu vederea este purtarea vestei de salvare. Aceasta trebuie să fie folosită de fiecare dată de turiștii care se află în ambarcațiunile de agrement, indiferent despre ce tip este vorba.

ADVERTISEMENT