News

Tragedie în Italia. Cristian Petru Catană, tată a trei copii, a murit în brațele soției

Tragedie în Italia. Un român a murit după ce s-a simțit rău la muncă. Cristian Petru Catană a lăsat în urmă trei copii minori.
03.06.2023 | 17:34
Tragedie in Italia Cristian Petru Catana tata a trei copii a murit in bratele sotiei
Cristian Petru Catană a ajuns în Italia împreună cu familia în anul 2000 / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Tragedie în Italia. Cristian Petru Catană, un român plecat din Târgu Mureș în 2000 și care lucra în Italia ca sudor la firma IPKarting, a murit la doar 36 de ani. Bărbatul, care se simțea rău de câteva zile, a lăsat în urmă trei copii, toți minori. Cristian era cunoscut și foarte apreciat de comunitate iar vestea morții tânărului a fost un șoc pentru toți cei care l-au cunoscut.

S-a prăbușit în brațele soției

Cristian Petru Catană, un român din Târgu Mureș, a ajuns împreună cu familia sa în Italia, în anul 2000. De atunci a locuit în Montagnana (comună din provincia Padova, regiunea Veneto), unde era  cunoscut și respectat. Apoi, Cristian s-a mutat cu familia în zona Verona, la Minerbe, în urmă cu mai puțin de șase ani.

ADVERTISEMENT

Luni, Cristian s-a simțit rău la serviciu. De câteva zile se simțea rău. Avea febră și o senzație constantă de greață. La locul de muncă, simptomele sale s-au agravat. Colegii l-au trimis acasă. La scurt timp după ce a ajuns, Cristian s-a prăbușit în brațele soției sale, Ramona.

Încercările disperate de resuscitare, mai întâi de către femeie și apoi de către serviciile de urgență nu au fost suficiente: Cristian Petru Catană, în vârstă de 39 de ani, a murit. Muncitor calificat într-o importantă companie din Verona, IPKarting, Cristian Petru Catană a lăsat în urmă trei copii, toți minori.

ADVERTISEMENT

Sora sa, Monica, a relatat ce i s-a întâmplat de 39 de ani. „Cristian se afla luni dimineață la muncă. Era sudor într-o companie care lucrează în domeniul kartingului. Transpira tot timpul și avea o nevoie permanentă de a merge la baie, fie din cauza unei posibile dizenterii, fie din cauza unor senzații puternice de vomă”.

Cristian Petru Catană a pierdut lupta cu moartea

Colegii săi, văzându-l în această stare, i-au spus să meargă acasă. „A ajuns și a mai apucat doar să parcheze mașina și să intre în casă, unde s-a prăbușit la podea”, a mai spus Monica. Soția lui Cristian Petru Catană a sunat la numărul de urgență 118. De la telefon, operatorul a îndrumat-o pe femeie să-i acorde primul ajutor. Era pentru prima dată când soția sa făcea manevre de resuscitare, de care doar auzise.

ADVERTISEMENT

„Ramona, soția, a continuat manevrele de resuscitare până la sosirea medicilor și asistentelor. Aceștia au continuat timp de aproape două ore, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Cristian Petru Catană a fost declarat mort”, relatează Il Mattino di Padova.

„Era un om foarte sănătos, nu avea probleme, nu suferise niciodată de vreo boală anume”, subliniază sora sa. „De mai multe zile, însă, avea febră și greață: fusese la medic, dar în cele din urmă aceste simptome au fost tratate ca fiind probleme de aciditate stomacală sau legate de schimbarea de anotimp”. Familia românului vrea să clarifice acum cauzele morții acestuia.

ADVERTISEMENT

În Italia începând cu anul 2000

Bărbatul de 39 de ani  îi lasă în urmă soția sa Ramona și trei copii de 17, 11 și 3 ani. Român din Târgu Mureș, Cristian Petru Catană ajunsese cu familia în Italia în anul 2000. De atunci a locuit în Montagnana, unde era foarte cunoscut și respectat. Se mutase în zona Verona, la Minerbe, în urmă cu mai puțin de șase ani.

Lucra de ceva timp ca sudor la IPKarting din Salizzole, tot în provincia Verona. „A călătorit în toată lumea cu această companie, care era implicată mai ales în circuitele internaționale de karting. „Cristian era primul care spunea ‘da’ atunci când i se propunea o călătorie: iubea atât de mult acea profesie și mediul în care lucra”, spune sora sa.

Pasionat de pescuit și mare cunoscător al sporturilor cu motor, Cristian Petru și-a dedicat o mare parte din timp familiei sale, potrivit sursei citate. Despărțirea de tânărul în vârstă de 39 de ani a avut loc la biserica parohială din San Zenone, tot în zona Verona. Cristian îi lasă îndurerați și pe mama sa Margit, tatăl Angelo și fratele Robert.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: