News

Tragedie în județul Iași. Un copil de 13 ani, mort după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc

Un copil de 13 ani din Republica Moldova, mort după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc din localitatea ieșeană Lunca Cetățuii
04.12.2023 | 23:36
Tragedie in judetul Iasi Un copil de 13 ani mort dupa ce a cazut de la etajul 9 al unui bloc
Echipajul SMURD a constatat decesul Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs luni. Băiatul ajunsese în locuința unde stătea cu chirie împreuna cu mama și fratele său cu doar 30 de minute înainte de a-și pierde viața. Medicii nu au putut decât să constate decesul.

Copil de 13 ani, mort după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc din județul Iași

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a determina exact cum s-au desfășurat evenimentele.

ADVERTISEMENT

”La data de 04 decembrie a.c., polițiștii ieșeni au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a căzut de la etajul unui bloc din comuna Ciurea. În urma manevrelor de resuscitare a fost constatat decesul persoanei, respectiv un minor de 13 ani.

A fost dispusă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă”, transmit reprezentanții IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD, care nu a putut face altceva decât să constate decesul băiatului. ”SMURD este la copilul căzut de la etaj. Nu a răspuns la resuscitarea în stop din traumă. Medicul a declarat decesul, băiat 13 ani din Republica Moldova”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași, citată de BZI.

Copilul ar fi rămas singur câteva minute

Diana Cimpoeșu a oferit, ulterior, detalii despre producerea tragediei. ”În dispeceratul 112 s-a primit un apel pentru un copil căzut de la înălțime.

ADVERTISEMENT

Am trimis acolo echipaj de terapie intensivă SMURD care a găsit adolescentul de 13 ani căzut de la etajul 9 în stop din traumă cu multiple fracturi.

S-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate, fără rezultat. Medicul a declarat decesul, a anunțat poliția care urmează să stabilească circumstanțele în care s-a produs acest tragic accident.

ADVERTISEMENT

Băiatul, în vârstă de 13 ani, din Republica Moldova, a venit cu mama și fratele în Lunca Cetățuii unde stăteau în chirie cu aproximativ 30 minute anterior producerii evenimentului. Declarativ, băiatul a rămas câteva minute singur în casă, mama însoțind celălalt frate până la lift.

Copilul căzut de la etajul 9, a fost găsit în stop cardio-respirator (asistolă) cu manevre de resuscitare efectuate de frate. Traumatism cranio-cerebral închis, cu fractură bază craniu, contuzie cervicală, contuzie forte toraco-abdominală, fracturi deschise glezne bilateral, fracturi costale. Deces, ora 20:30”, a mai relatat coordonatorul UPU-SMURD Iași.

ADVERTISEMENT