Sport

Tragedie în lumea sportului. Un campion mondial a murit la doar 29 de ani!

O nouă tragedie în lumea sportului are loc chiar acum. Campion mondial la săritura cu prăjina, Shawn Barber a murit la vârsta de 29 de ani.
19.01.2024 | 11:30
Tragedie in lumea sportului Un campion mondial a murit la doar 29 de ani
O nouă tragedie în lumea sportului are loc chiar acum. Campion mondial la săritura cu prăjina, Shawn Barber a murit la vârsta de 29 de ani. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

O nouă  tragedie a avut loc în lumea sportului. Shawn Barber, fost campion mondial la săritul cu prăjina, a murit la doar 29 de ani. Atletul canadian a încetat din viață în urma unor complicații medicale.

Tragedie în lumea sportului. Un campion mondial a murit la 29 de ani!

Agentul fostului sportiv a anunțat că Shawn Barber se afla la domiciliul său din Texas, Statele Unite ale Americii. Fost campion mondial la săritura cu prăjina, atletul a murit la vârsta de doar 29 de ani.

ADVERTISEMENT

În 2015, la Jocurile Olimpice de la Beijing, Shawn Barber a câștigat titlul mondial după ce a sărit peste ștacheta care se afla la 5.90 de metri înălțime. Tot în același an, a cucerit un nou titlu la Jocurile Panamericane de la Toronto.

Tragedia a alertat mulți apropiați a lui Shawn Barber din lumea sportului. Primul apropiat care și-a prezentat condoleanțele pe rețelele de socializare a fost agentul sportivului.

ADVERTISEMENT

“Un prieten care nu va fi uitat niciodată. Shawn Barber, săritorul olimpic canadian cu prăjina, a încetat din viață. În prezent, este deținătorul recordului canadian cu cel mai bun record personal de 6.00 m.

A fost campion mondial în 2015 la săritura cu prăjina. Shawn a fost, de asemenea, finalist olimpic la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio De Janeiro. Ne va fi foarte dor de el”, a fost mesajul pe care l-a postat agentul lui Shawn Barber, Paul Doyle, pe Instagram.

ADVERTISEMENT
Postarea agentului lui Shawn Barber de pe Instagram.
Postarea agentului lui Shawn Barber de pe Instagram.

Mesaj emoționant de la un fost rival al lui Shawn Barber

La 21 de ani, Shawn Barber a devenit campion mondial la săritul cu prăjina. A fost o revelație pentru acest sport, reușind o performanță incredibilă la o vârstă destul de mică. Atunci, i-a depășit pe germanul Raphael Holzdeppe şi pe favoritul francez Renaud Lavillenie.

“Nu pot să cred că ai plecat, Shawn. Odihneşte-te în pace, prietene. Familia săriturii cu prăjina a pierdut o persoană extraordinară. Nu o să te uităm niciodată”, a fost mesajul fostului rival, Renaud Lavillenie, postat pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISEMENT
Postarea de pe Instagram a lui Renaud Lavillenie după moartea lui Shawn Barber.
Postarea de pe Instagram a lui Renaud Lavillenie după moartea lui Shawn Barber.