Sport

Președintele unui club de tradiție din Germania a murit la doar 43 de ani: „Conducerea este șocată!”

Președintele clubului Hertha Berlin, Kay Bernstein, a murit la vârsta de doar 43 de ani. Anunțul a fost făcut de conducerea nemților.
16.01.2024 | 16:52
Presedintele unui club de traditie din Germania a murit la doar 43 de ani Conducerea este socata
Președintele unui club de tradiție din Germania a murit neașteptat la doar 43 de ani. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Kay Bernstein, președintele lui Hertha Berlin, a murit subit la vârsta de doar 43 de ani. Până să vină la conducerea clubului de tradiție din Germania, Kay Bernstein a fost un suporter ultra al echipei. Bernstein a preluat funcția de președinte în iunie 2022.

Kay Bernstein, președintele clubului Hertha Berlin, a murit la doar 43 de ani

Kay Bernstein a devenit primul ultras care obține funcția de președinte al unui club din Bundesliga. Anunțul dispariției lui Kay Bernstein a fost făcut de Hertha Berlin pe platforma X (fostul Twitter). „Hertha BSC deplânge moartea lui Kay Bernstein.

ADVERTISEMENT

Clubul a primit marţi vestea cumplită că preşedintele Kay Bernstein a murit pe neaşteptate la vârsta de 43 de ani. Întregul club, conducerea şi membrii personalului sunt şocaţi şi profund întristaţi de ştire.

Plângem împreună cu întreaga familie Hertha și le dorim în mod deosebit rudelor multă putere!”, se arată în comunicatul celor de la Hertha Berlin. În prezent, formația din capitala Germaniei ocupă locul 7 în liga secundă și luptă pentru promovarea în Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Kay Bernstein ar fi murit în somn

Hertha Berlin nu a oferit posibilele cauze ale decesului lui Kay Bernstein. Jurnaliștii de la Bild au dezvăluit că fostul președinte german a adormit luni seară în jurul ore 23:00 și ar fi murit în somn. Nu este exclusă varianta unui atac de cord. În luna octombrie a anului trecut, Kay Bernstein a suferit un accident.

Fostul ultras și-a fracturat trei coaste într-un accident la birou, însă nu a acuzat probleme de sănătate în ultima perioadă. Încercarea reușită a lui Kay Bernstein de a deveni președinte de club după ce a fost suporter ultra a fost primită cu entuziasm de Germania.

ADVERTISEMENT

Kay Bernstein a preluat-o pe Hertha Berlin în iunie 2022, când formația din capitala Germaniei evolua în Bundesliga. În ciuda retrogradării, Kay Bernstein nu a fost contestat, deoarece a încercat de fiecare dată să reprezinte opiniile suporterilor.

Numeroase cluburi din Bundesliga, dar și din a doua ligă de fotbal au exprimat condoleanțe pentru tragedia care a lovit fotbalul german. Săptămâna trecută, Kay Bernstein a fost prezent în cantonamentul celor de la Hertha în Alicante, Spania.

ADVERTISEMENT
Tags: