News

Tragedie în Maramureș. Un șofer a murit în timp ce se afla în trafic. Bărbatul a făcut infarct

Un șofer din județul Maramureș a făcut infarct, în timp ce se afla în trafic. Bărbatul care a murit la volan avea 49 de ani.
20.12.2023 | 10:29
Tragedie in Maramures Un sofer a murit in timp ce se afla in trafic Barbatul a facut infarct
Un șofer din Maramureș a murit, în timp ce se afla la volan. Bărbatul a suferit un infarct / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: ziarultoparges.ro / sighet247.ro
ADVERTISEMENT

Un incident neobișnuit și tragic a avut loc, marți seara, pe un drum județean din localitatea Pribilești, județul Maramureș. Un șofer în vârstă de 49 de ani și-a pierdut viața în timp ce se afla la volan.

Mașina s-a oprit în șanț

Potrivit informațiilor furnizate de medici, șoferul a suferit un infarct în timp ce conducea o autoutilitară plină cu porumb, ceea ce a dus la scăparea de sub control a vehiculului. Din fericire, mașina nu circula cu viteză, iar vehiculul s-a oprit într-un șanț, evitându-se astfel un potențial impact mai grav.

ADVERTISEMENT

Martorii prezenți la fața locului au acționat rapid și au acordat primul ajutor șoferului până la sosirea paramedicilor. Acestora li s-a alăturat echipa medicală care a încercat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, a fost fără succes. În cele din urmă s-a constatat decesul bărbatului, arată Observator.

Ce trebuie să faci în cazul unui infarct la volan

În ultimii ani, numărul accidentelor provocate de infarctul la volan a crescut proporțional cu frecvența bolilor cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Situația este cu atât mai gravă cu cât, un eventual infarct la volan poate duce la evenimente cu adevărat tragice, în care să fie implicați și ceilalți participanți la trafic.

În cazul în care apar primele simptome specifice unui infarct, șoferii sunt sfătuiți să încerce să oprească mașina cât mai repede, iar în cazul în care mai sunt și alți pasageri în mașină, aceștia să fie anunțați de șofer că se simte rău, scrie dailydriven.ro.

ADVERTISEMENT

Care sunt simptomele infarctului

Infarctul se manifestă printr-o durere surdă în piept, de obicei nu foarte puternică, dar apăsătoare. Disconfortul se va prelungi către zona brațului și gât, unde va crește rapid.

Simptomele principale pot fi însoțite de dificultăți de respirație și oboseală pregnantă, dar și un disconfort la nivelul stomacului. De asemenea, pot apărea episoade de transpirație rece, durere de cap și amețeală.

ADVERTISEMENT

Medicii susțin că este indicat să se tușească în astfel de situații, pentru a se crește nivelul de oxigen în sânge și a se menține respirația sub control. Extrem de important este ca pacientul să rămână calm și să apeleze cât mai rapid serviciul de urgență 112.

ADVERTISEMENT