News

Tragedie în New York: parcare cu patru etaje, prăbușită. Un mort și mai mulți răniți. Video

Tragedie în New York: parcare cu patru etaje, prăbușită în cartierul Manhattan. Bilanțul provizoriu anunță un mort și mai mulți răniți.
19.04.2023 | 09:26
Tragedie in New York parcare cu patru etaje prabusita Un mort si mai multi raniti Video
Parcare cu mai multe etaje, prăbușită în New York. Cel puțin un mort și mai mulți răniți. Sursa foto: twitter.com / abc.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Parcare cu patru etaje, prăbușită în New York. În urma incidentului, produs în districtul financiar din cartierul Manhattan, cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite.

Parcare cu mai multe etaje, prăbușită în New York. Cel puțin un mort și mai mulți răniți

Tragedia din metropola americană a avut loc marți, la ora 16.15 (23:15 ora României). Totul s-a petrecut pe Ann Street, lângă bulevardul Nassau, în districtul financiar din cartierul Manhattan al New York-ului.

ADVERTISEMENT

Acolo, o parcare cu mai multe etaje s-a prăbușit. În doar câteva momente, clădirea a devenit un morman de moloz. Al treilea nivel al clădirii de patru etaje a fost a cedat primul. Imediat, întreaga structură s-a prăbușit, spune Kazimir Vilenchik, comisarul interimar al Departamentului de Construcții din New York.

Autoritățile au spus că în clădire erau șase muncitori în momentul prăbușirii. Din păcate, unul a murit, iar alți patru au fost răniți. Aceștia au fost internați în stare stabilă. Un alt bărbat a refuzat îngrijirile medicale.

ADVERTISEMENT

Primarul Eric Adams a declarat reporterilor că echipele de intervenție folosesc drone și câini roboti pentru a ajuta la căutarea oamenilor, astfel încât pompierii să poată fi în siguranță lângă clădirea care este extrem de instabilă.

”Vreau să subliniez că, slavă lui Dumnezeu, am avut câinele robot care a putut să intre în clădire. Ideal a fost să nu trimitem un om într-o clădire care era instabilă. De asemenea, am putut folosi tehnologia unei drone pentru a oferi o vizualizare reală a ceea ce se întâmplă în această clădire.

ADVERTISEMENT

În acest moment, această clădire este complet instabilă. Nu vrem să trimitem pe cineva până când nu suntem sigură că clădirea e în siguranță. Folosind tehnologia necesară, suntem capabili să obținem o vedere clară a ceea ce se întâmplă în interiorul clădirii. Facem tot ce putem pentru a vedea dacă mai sunt victime”, a precizat edilul, citat de CBS News.

Care este cauza acestei prăbușiri

Cauza acestei prăbușiri va fi determinată de un inginer criminalist. Datele preliminare spune că greutatea din numărul de vehicule parcate pe puntea acoperișului, plus vechimea clădirii, ar fi putut contribui la prăbușire.

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident, Universitatea Pace din apropiere a anunțat că două clădiri din apropiere au fost evacuate. De asemenea, toate cursurile au fost anulate din cauza prăbușirii. Studenților li s-a permis să se întoarcă la casele lor marți seara.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a afirmat că biroul ei este în contact strâns cu edilul Adams. Ea le-a cerut newyorkezilor să evite zona și să urmeze îndrumările forțelor de ordine.

Comisarul NYPD, Keechant Sewell a spus că ”nu există niciun motiv să credem” că incidentul a fost altceva decât un colaps structural. El a mai punctat că mai multe străzi din jurul clădirii din Manhattan au fost închise.

ADVERTISEMENT
Tags: