News

Tragedie în Ploiești: un copil de 8 ani a murit în urma unui incendiu produs într-un apartament

Caz tragic în municipiul Ploiești, acolo unde un copil de 8 ani a murit în urma unui incendiu produs într-un apartament.
23.04.2024 | 15:00
Tragedie in Ploiesti un copil de 8 ani a murit in urma unui incendiu produs intrun apartament
Un copil de 8 ani a murit în urma unui incendiu produs în Ploiești. Micuțul s-a intoxicat cu fum. Sursa foto: ploiești-news.ro
ADVERTISEMENT

Un copil de doar 8 ani a murit, marți, în urma unui incendiu care a cuprins un apartament situat pe o stradă din municipiul Ploiești. Micuțul a fost supus manevrelor de resuscitare, însă nu a mai putut fi salvat.

Un copil de 8 ani a murit în urma unui incendiu produs în Ploiești. Micuțul s-a intoxicat cu fum

Imediat după prânz, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care s-a produs într-un apartament din Ploieşti, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

ADVERTISEMENT

Echipajele ajunse la fața locului au luptat cu flăcările care se manifestau la mobilierul aflat în una din camerele apartamentului situat la parterul unui bloc de pe strada Mihai Eminescu.

În acest imobil, pompierii au găsit o persoană inconştientă. E vorba de un copilaș de doar 8 ani. Victima a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă.

ADVERTISEMENT

Băiețelul era intoxicat cu fum și aflat în stop cardio-respirator. Micuțul a fost supus manevrelor de resuscitare. Din păcate, efortul medicilor nu a dat rezultate, notează Observatorul Ph.

”S-au efectuat manevre de resuscitare timp de 50 de minute, din păcate fără rezultat. Polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe strada Eminescu din municipiu ar avea loc un incendiu la o locuință, fiind posibil ca un copil să se afle în aceasta.

ADVERTISEMENT

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, în imobil fiind găsit un minor de 8 ani căruia i s-au efectuat manevre de resuscitare, fără rezultat însă, fiind declarat decesul acestuia.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă”, au precizat cei de la IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Mai multe echipaje ISU deplasate la locul incendiului

Pentru a stinge incendiul, ISU Prahova a mobilizat mai multe echipaje. ”La locul solicitării au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială pentru descarcerare. Odată sosiți la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se confirmă, acesta manifestându-se la mobilierul aflat în una din camerele apartamentului (situat la parterul blocului)”, spun pompierii.

ADVERTISEMENT