News

Incendii grave în România: Un hotel din Ploiești a luat foc, o bătrână din Argeș a murit arsă în propria casă

Noapte de luni spre marți cu incendii grave în România. În Ploiești, un hotel a luat foc, iar în Argeș o bătrână a murit după ce casa i-a fost mistuită de flăcări.
12.12.2023 | 06:59
Incendii grave in Romania Un hotel din Ploiesti a luat foc o batrana din Arges a murit arsa in propria casa
Incendii grave în România: Un hotel din Ploiești a luat foc. Sursa foto: InfoTrafic Prahova / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost o noapte cu incendii puternice și grave în România. În Ploiești, etajele superioare ale unui hotel au fost cuprinse de flăcări. Și în Argeș s-a raportat o victimă după un incendiu la o casă.

Incendii grave în România: Un hotel din Ploiești a luat foc

Aproape de miezul nopții, pompierii militari au fost chemați pentru stingerea unui incendiu major care a cuprins etajele superioare ale unui hotel din Cartier Albert, situat în municipiul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de ISU, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 mp, la nivelul acoperișului. ”Pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Ploieşti intervin în aceste momente pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un operator economic din municipiul Ploieşti.

La locul evenimentului s-au deplasat 7 autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială pentru descarcerare şi două echipaje SMURD”, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

ADVERTISEMENT

La fața locului au mai fost prezente, pe lângă echipajele ISU Prahova, și alte două echipaje medicale SAJ Prahova. Din fericire, nu s-au raportat victime în rândul celor cazați sau a personalului hotelului.

După aproape două ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins. În jur de ora 2.00 a.m., Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a anunțat că incendiul a fost lichidat. ”Se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. Cauza probabilă de incendiu va fi stabilită ulterior”, a precizat ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Bătrână din Argeș, decedată într-un incendiu care i-a mistuit casa

Un incendiu cu urmări tragice a avut loc în noaptea care a trecut și în județul Argeș. O femeie de 73 de ani a murit într-un incendiu care a cuprins o casă din localitatea Cireşu, potrivit Agerpres.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, bătrâna a fost găsită fără viață și a fost scoasă de pompieri din locuinţă. ”Din păcate, victima de sex feminin în vârstă de 73 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

ADVERTISEMENT

Pentru a stinge acest incendiu, la faţa locului au intervenit mai multe echipaje. E vorba de trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoplatformă de intervenţie şi salvare de la înălţime şi două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Focul a mistuit mansarda şi etajul casei. Pompierii au acţionat pentru stingerea completă a focarelor. ISU Argeș anunță că o cauză probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

ADVERTISEMENT
Tags: