News

Tragedie în Vâlcea. Doi frați de 17 și 21 de ani s-au înecat într-o baltă adâncă de patru metri

Sfârșit tragic pentru doi frați de 17 și 21 de ani din județul Vâlcea. Aceștia s-au înecat, sâmbătă după-amiaza, într-o baltă adâncă de patru metri de lângă râul Olt.
21.05.2022 | 18:55
Tragedie in Valcea Doi frati de 17 si 21 de ani sau inecat intro balta adanca de patru metri
Doi frați de 17 și 21 de ani s-au înecat într-o baltă adâncă de patru metri. Sursa foto: colaj Fanatik / ISU Vâlcea
ADVERTISEMENT

Doi frați de 17 și 21 de ani din Vâlcea au mers sâmbătă să se scalde într-o baltă foarte adâncă de lângă râul Olt. Aici, cei doi tineri și-au găsit sfârșitul.

Doi tineri din Vâlcea, de 17 și 21 de ani, s-au înecat într-o baltă adâncă de patru metri de lângă râul Olt

Din primele informații, incidentul a fost raportat în jurul orei 14:00. Mai multe echipaje din cadrul ISU Vâlcea au fost trimise la faţa locului ca să-i salveze pe cei doi frați, care căzuseră într-o baltă situată în apropierea râului Olt şi a lacului de acumulare.

ADVERTISEMENT

Au fost mobilizați şi scafandrii de la ISU Olt. După câteva zeci de minute, cei doi au fost găsiţi, dar nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Tânărul de 17 ani a fost găsit primul, în jurul orei 14.50, după alte circa 20 de minute fiind găsit şi scos la mal şi celălalt tânăr. În ciuda manevrelor de resuscitare, la ora 15.59, a fost declarat decesul tânărului de 17 ani, iar la 16,15 a fost declarat decesul fratelui său de 21 de ani.

ADVERTISEMENT

”Forţele de intervenţie au constatat la faţa locului că cei doi băieţi au căzut într-o baltă excavată, cu o suprafaţă de 1.000 mp şi o adâncime de circa patru metri, care nu are circuit deschis cu râul Olt. Evenimentul a fost anunţat în jurul orei 14.00, iar pe la 14,20 s-a început căutarea.

Primul pe care scafandrii l-au găsit a fost tânărul de 17 ani, în jurul orei 14,50, după alte circa 20 de minute, fiind găsit şi scos la mal şi celălalt tânăr.

ADVERTISEMENT

Din păcate, după efectuarea manevrelor de resuscitare, la ora 15,59, a fost declarat decesul tânărului de 17 ani, iar la 16,15 a fost declarat decesul tânărului de 21 de ani”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, conform ȘtiriTVR.

ISU, sfaturi pentru populație după această tragedie

Acest caz a fost preluat de polițiști care fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

După această tragedie, cei de la ISU vin cu o serie de sfaturi pentru cetățeni. Astfel, pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, pompierii recomandă populaţiei să frecventeze doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat şi să evite lacurile, canalele sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii de apă sunt foarte puternici sau cu albiile nămoloase ori pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

ADVERTISEMENT
Tags: