Sport

Tragedie la Academia Gheorghe Hagi! A murit fiul directorului tehnic Cristian Cămui

Doliu în sportul constănțean după ce Cristian Cămui, directorul tehnic al Academiei Hagi, și-a pierdut neașteptat fiul în vârstă de doar 27 de ani.
14.01.2024 | 11:50
Tragedie la Academia Gheorghe Hagi A murit fiul directorului tehnic Cristian Camui
Tragedie la Academia Gheorghe Hagi! A murit fiul directorului tehnic Cristian Cămui
ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, Paul Cămui a fost găsit decedat în această dimineață, la vârsta de doar 27 de ani. Paul Cămui era antrenor de volei și fost sportiv de performanță și se cunosc puține detalii despre trecerea sa în neființă. Reprezentații Academiei Hagi sunt alături de Cristian Cămui în aceste momente, așa cum o arată și un mesaj publicat pe Facebook.

A murit fiul directorului tehnic Cristian Cămui

”Academia Gheorghe Hagi și Farul Constanța sunt alături de directorul tehnic Cristian Cămui la trecerea în neființă a fiului său, Paul, plecat dintre noi la o vârstă foarte fragedă. Dumnezeu să ofere multă putere familiei în aceste aceste momente foarte dificile. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis constănțenii.

ADVERTISEMENT

Conform Ziua de Constanța, Paul Cămui făcea parte dintr-o familie de sportivi, tatăl său fiind fost fotbalist, acum director tehnic al Academiei Hagi, în timp ce mama o fostă handbalistă. Tânărul Paul Cămui a fost voleibalist profesionist, însă acum era antrenor de volei la grupele de juniori ale CSM Constanța.

Mai mult, Paul Cămui era profesor de educație Fizică și Sport la Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța. Paul Cămui își încetase cariera de jucător profesionist anul trecut, când juca la CSM Constanța în Divizia A, după care a preferat să rămână antrenor. De altfel și reprezentanții școlii ”Dan Barbilian” au publicat un mesaj de condoleanțe.

ADVERTISEMENT

”În aceste momente dificile, suntem alături de familia colegului nostru Paul Cămui, profesor de educație fizică, care ne-a părăsit mult prea devreme. Copiii și colegii vor simți lipsa unui suflet blând. Drum lin către îngeri! Colectivul Școlii Gimnaziale nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța”, se arată pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

Potrivit presei locale, Paul Cămui împlinise 27 de ani în luna decembrie. Singurul copil al familiei Cămui, Paul cochetase în tinerețe cu fotbalul la FArul Constanța, însă s-a îndrăgosit în cele din urmă de volei. A ajuns la CSS1 Constanța, apoi la CSV Tomis Constanța, unde și-a încheiat junioratul și unde a ieșit campion al României la nivel de juniori.

ADVERTISEMENT

La seniori, Paul Cămui a evoluat în prima ligă la CSM București, UVT Timișoara, U Cluj și CSM Câmpia Turzii, după care a akjuns la Academia Tomis în 2020. ”Cu lotul național, Paul Cămui a participat și la Universiada de vară de la Taipei. Paul a evoluat în Divizia A1 și cu CSM Constanța, iar de anul trecut s-a dedicat exclusiv antrenoratului.

Paul Cămui făcea parte din colectivul tehnic al grupei de mini-volei a CSM Constanța alături de Viorel Prejbeanu și Răzvan Parpală, iar micii sportivi l-au avut pe bancă, în 2023, la turneele de la Ploiești și Galați. Primul său meci din cariera de antrenor a coincis cu o victorie, CSM Constanța învingând cu 3-2 Arcada Galați la turneul de la Ploiești!”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Nici cei de la CSM Constanța Volei nu au ignorat această tragedie, și au avut un mesaj special de transmis: ”Lumea voleiului și a celor de la CSM Constanța este mai săracă de astăzi! Am rămas fără Paul Cămui, jucător și apoi antrenor la clubul nostru, de care ne leagă cele mai frumoase amintiri cu care am început drumul numit CSM Constanța în sportul de performanță.

Paul a făcut parte din echipa Constanței care a promovat în Divizia A1 Masculin ca mai apoi să evolueze pentru noi la primul sezon în Divizia A1. Dragostea sa pentru volei nu se termina la fluierul arbitrului, el alegând calea antrenoratului, la CSM Constanța, unde avea sub îndrumare primii pași ai viitorilor campioni ai Constanței, la mini volei. Suntem alături de toți cei care îi vor simți pierderea, lipsa sa, zâmbetul său și preluările de pe terenul de volei. Ne vei lipsi, Paul! Condoleanțe familiei!”.

ADVERTISEMENT