News

Tragedie la Iași. Un bărbat și-a pus capăt zilelor în baia unui spital în care era internat

Un bărbat de 61 de ani, care suferea de tuberculoză de mai bine de șapte ani, a decis să își pună capăt zilelor chiar în spitalul din Iași în care era internat.
13.04.2022 | 11:42
Tragedie la Iasi Un barbat sia pus capat zilelor in baia unui spital in care era internat
Rudele pun gestul bărbatului pe seama suferinței fizice și emoționale. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Tragedie la Iași, acolo un bătrân a ales să își pună capăt zilelor după o boală îndelungată, chiar în baia unității medicale în care era internat de mai bine de două luni, notează Pro TV.

Bărbatul suferea de șapte ani de tuberculoză

Bărbatul în vârstă de 61 de ani care a recurs la acest gest extrem suferea de tuberculoză de mai bine de șapte ani. În plus, el era internat în Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași de mai bine de două luni.

ADVERTISEMENT

Informațiile despre acest caz arată că bărbatul a fost găsit fără viață  în jurul orei 17 chiar în baia spitalului în care era internat.

Gestul dramatic al bărbatului a venit chiar în ziua în care el ar fi trebuit să fie externat de cadrele medicale. Din nefericire pentru el, chiar în acea zi testele pe baza cărora ar fi trebuit să fie eliberat, au arătat că era bolnav în continuare.

ADVERTISEMENT

După cum susțin rudele bărbatului, acesta și-ar fi pus capăt zilelor din cauza durerilor pe care le resimțea, dar și a problemelor emoționale cauzate de despărțirea de lungă durată de cei dragi.

“Noi am vrut normal să îl luăm azi acasă, dar el era pozitiv. Nu a vrut. Am vrut să îl luăm acasă, dar el nu a vrut. A spus că nu vrea să ne chinuie pe noi sau să ne îmbolnăvească”, le-a spus soția bărbatului jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Ziua tragediei

Bătrânul a fost vizitat de soție și fiu chiar în ziua în care și-a pus capăt zilelor, aceștia lăsându-i un pachet cu mâncare și lucruri de care avea nevoie pe parcursul șederii sale în spital.

După ce cei doi au părăsit spitalul și s-au întors acasă, aceștia au încercat să stea de vorbă cu el la telefon de mai multe ori. Cu toate acestea, nu le-a mai răspuns, iar fiul i-a propus mamei sale să se întoarcă.

ADVERTISEMENT

“Băiatul a zis: „Mamă, hai să mergem că s-a întamplat ceva”. Şi am venit. Şi când am venit, poliția era aici, salvarea”, a mai adăugat soția bărbatului.

Din nefericire, atunci când s-au întors la spital, bărbatul și-a pus deja capăt zilelor, iar medicii pronunțaseră decesul.

Conducerea spitalului și-a exprimat regretul pentru acest incident. La scurt timp după producerea tragediei, oamenii legii au deschis un dosar penal și au cerut o necropsie.

“Gestul acestui pacient ne-a tulburat și întristat. Suntem alături de familia îndoliată și ne folosim de acest prilej pentru a trage încă o dată un semnal ferm de alarmă asupra poverii tuberculozei și a urmărilor acestei nemiloase boli”, a declarat managerul spitalului.

ADVERTISEMENT