News

Tragedie la o nuntă din Indonezia. 12 invitați au murit după ce au băut alcool de contrabandă

Nuntă de coșmar în Indonezia, acolo unde 12 oameni au murit după ce au consumat alcool de contrabandă. Alții sunt în stare gravă.
30.10.2023 | 23:31
Tragedie la o nunta din Indonezia 12 invitati au murit dupa ce au baut alcool de contrabanda
Tragedie la o nuntă din Indonezia. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tragedie la o nuntă din Indonezia, acolo unde petrecerea s-a transformat într-un adevărat coșmar după ce 12 invitați au murit. Decesele s-ar fi produs deoarece oamenii au consumat alcool de contrabandă.

Tragedie la o nuntă din Indonezia

Întâmplarea nefericită a avut loc sâmbătă, în districtul Subang, în provincia Java de Vest, potrivit AFP. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului în care au ajuns victimele, în total 18 persoane s-au prezentat la urgențe.

ADVERTISEMENT

Din păcate, 11 dintre acestea au decedat la spital, iar alta a fost declarată moartă imediat ce a ajuns la unitatea medicală. Cea mai mică victimă are 16 ani, iar cea mai în vârstă 45 de ani, conform medicilor specialiști.

Celelalte persoane sunt internate, fiind sub observația cadrelor medicale. Se pare că patru dintre supraviețuitori se află în stare critică. „Cinci persoane se află sub observaţie, iar 11 au murit la spital.

ADVERTISEMENT

Patru pacienţi se aflau în stare critică, iar al cincilea, în curs de recuperare”, a transmis purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Wawan Gunawan, în urma acestui eveniment dramatic.

O persoană a fost arestată de polițiști

Din primele cercetări rezultă că cei care au organizat petrecerea pentru nunta respectivă ar fi achiziționat alcool de contrabandă. Oamenii au consumat băutura respectivă, având efect fatal pentru o parte dintre invitați.

ADVERTISEMENT

O persoană suspectă a fost arestată, în acest caz, și dusă la audieri, potrivit reprezentantului poliţiei din Subang Ariek, Indra Sentanu. Problema privind alcool contrafăcut nu este nouă în Indonezia.

Băuturile se găsesc în magazinele din marile orașe, însă taxele sunt foarte mari, iar alcool este vândut la prețuri extrem de mari. Astfel, mulți indonezieni fabrică ilegal băuturi alcoolice, care de altfel, pot fi foarte periculoase.

ADVERTISEMENT

Totodată, acestea nu sunt singurele decese înregistrate în urma consumului de alcool de contrabandă. În 2016 au murit 36 de persoane în provincia Java Centrală, iar în 2018, peste 60 de oameni au murit din cauza alcoolului de acest tip.

ADVERTISEMENT