News

Tragedii în lanț în județul Dolj vineri dimineață. Două accidente grave au avut loc în doar câteva ore. O persoană a decedat

Două accidente rutiere grave, soldate cu un mort și mai mulți răniți, au avut loc vineri dimineață, în decurs de câteva ore, în județul Dolj.
18.08.2023 | 08:23
Tragedii in lant in judetul Dolj vineri dimineata Doua accidente grave au avut loc in doar cateva ore O persoana a decedat
Județul Dolj, tragedii în lanț vineri dimineață: două accidente grave au avut loc în doar câteva ore. Sursa foto: ISU Dolj . colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Județul Dolj a fost, vineri dimineață, în mai puțin de patru ore, scena unor accidente deosebit de grave. Un tânăr a murit și mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital.

Județul Dolj, tragedii în lanț vineri dimineață: două accidente grave au avut loc în doar câteva ore, un tânăr a murit

Primul eveniment rutier grav a fost consemnat la ora 3.30. Atunci, un tânăr de 24 de ani care conducea un autoturism pe DN 6, din direcția Craiova către Caracal, ar fi pătruns pe contrasens.

ADVERTISEMENT

Mașina sa a intrat în coliziune violentă cu un ansamblu de vehicule înmatriculat în Polonia. Șoferul român nu a avut nicio șansă. Rănile sale foarte grave au făcut ca intervenția medicilor să fie în zadar. În urma impactului, alte 4 persoane care se aflau în autoturism au fost rănite.

După impactul puternic, TIR-ul a luat foc, potrivit IPJ Dolj. De asemenea, autoturismul condus de șoferul român a fost auncat într-o autoutilitară ce se afla staționată într-o parcare special amenajată.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, poliția a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Al doilea accident grav din Dolj petrecut la ora 7.00, la Zăval

Peste nici patru ore, tot pe raza județului Dolj, a avut loc un alt accident grav. La 60 de km distanță de Zănoaga, la Zăval, pe DN 55A, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un cap de pod.

ADVERTISEMENT

În urma impactului au rezultat trei victime. O persoană este resuscitată, iar alte două au fost transportate la spital, având diferite leziuni. Evenimentul rutier a impus măsuri importante în zonă.

”Pentru a gestiona situația și pentru a permite echipelor de intervenție să acționeze eficient, circulația rutieră pe DN 55A a fost restricționată. Mașinile sunt redirecționate să circule alternativ pe un singur fir, sub supravegherea și dirijarea poliției.

ADVERTISEMENT

Această măsură a fost necesară pentru a facilita intervenția autorităților și pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic”, se arată într-un comunicat emis de centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT