Sporturi

Tragere la sorți România – Rusia în Fed Cup! Gabriela Ruse deschide balul. Vezi programul meciurilor de la Cluj. Primele reacţii: “Simona mi-a trimis un mesaj de succes”

06.02.2020 | 13:58
Tragere la sorti Romania  Rusia in Fed Cup Gabriela Ruse deschide balul Vezi programul meciurilor de la Cluj Primele reactii Simona mia trimis un mesaj de succes
ADVERTISEMENT

Meciul România – Rusia are loc vineri, 7 februarie și sâmbătă, 8 februarie, în cadrul barajului de calificare la turneul final al noului format al Fed Cup, competiția rezervată echipelor naționale de tenis feminin din lume.


UPDATE, ora 14:02. Primele reacții după tragerea la sorți a meciurilor: 

Ekaterina Alexandrova: “Nu am mai jucat niciodată, dar va fi dificil, în fața unui public numeros. E prima oară când joc în Fed Cup”

ADVERTISEMENT

Veronika Kudermetova: “Vreau sa joc cel mai bun tenis al meu, sper sa o fac cat mai bine”

Igor Andreev: “Va fi o întâlnire dificilă, România are jucătoare talentate. Suntem concentraţi să câştigăm, dar România va juca acasă”

Gabriela Ruse: “Mă aşteptam să încep eu prima. Am vorbit cu fetele şi eram sigură că voi juca primul meci. Sper să aduc victoria României în primul meci. Pregătirea va fi puţin diferită. Ana a jucat împotriva Alexandrovei. Mi-a dat câteva sfaturi. Sper să joc cât de bine se poate şi să facem o surpriză. Presiune nu am pentru că Rusia este favorită. Pentru mine personal este bine să joc prima pentru că emoţiile imnului mă vor ajuta”

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan: “Determinarea noastră şi spiritul de luptă ne pot aduce calificarea. Mai ales când ne reprezentăm ţara suntem şi mai puternice. Şi eu am emoţii, la fel ca toate celelalte, dar emoţii constructive. Mi-am dorit să vină momentul ăsta, mă bucur că am fost unite şi în wekeendul ăsta vom face tot ce depinde de noi”

Jaqueline Cristian: “Sunt foarte fericită că sunt aici, mă bucur că am fost chemată şi le voi susţine şi le voi încuraja pe fete”

ADVERTISEMENT

Florin Segărceanu: “Vine Ion Ţiriac, vrea să le cunoască pe fete. Simona mi-a trimis un mesaj de succes”


UPDATE, ora 13:48. Gabriela Ruse va deschide balul pentru România şi va juca în primul meci cu Ekaterina Alexandrova. În al doilea meci al primei zile, Ana Bogdan joacă împotriva Veronika Kudermetova.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor România – Rusia la Fed Cup: 

Vineri: 

Elena Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova (ora 16:00)

urmat de:

Ana Bogdan – Veronika Kudermetova

Sâmbătă: 

Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova (ora 14:00)

Elena Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova

Irina Bara, Raluca Olaru – Anna Blinkova / Anna Kalinskaya

Tragere la sorți România - Rusia în Fed Cup! Gabriela Ruse deschide balul. Vezi programul meciurilor de la Cluj
Tragere la sorți România – Rusia în Fed Cup! Gabriela Ruse deschide balul. Vezi programul meciurilor de la Cluj
Tragere la sorți România - Rusia în Fed Cup! Gabriela Ruse deschide balul. Vezi programul meciurilor de la Cluj
Tragere la sorți România – Rusia în Fed Cup! Gabriela Ruse deschide balul. Vezi programul meciurilor de la Cluj

LIVE VIDEO TRAGEREA LA SORŢI: 

Gepostet von Fanatik.ro am Donnerstag, 6. Februar 2020


UPDATE, ora 13:40. Jucătoarele au intrat în sală. Tragerea la sorţi va începe în câteva minute. 


UPDATE, ora 13:30. În câteva minute va începe tragerea la sorţi a meciurilor din Fed Cup din cadrul confruntării România – Rusia. Oficialii au ajuns în sală şi sunt în aşteptarea jucătoarelor din cele două echipe. 

Tragere la sorți România - Rusia în Fed Cup! "Tricolorele" îşi află adversarele. Vezi LIVE VIDEO
Tragere la sorți România – Rusia în Fed Cup! “Tricolorele” îşi află adversarele. Vezi LIVE VIDEO

Tragere la sorți România – Rusia în Fed Cup

Tragerea la sorți a partidelor din cele două zile de competiție este programată pentru joi, 6 februarie, începând cu ora 13:30, la ”Platinia Conference Hall” din Cluj, oraş care a devenit în ultimii o gazdă obișnuită atât pentru meciurile băieților cât și ale fetelor pentru partidele din Cupa Davis și respectiv Fed Cup.

Nici una dintre cele două echipe nu se va prezenta cu cel mai bun lot pentru această confruntare, însă absențele din lotul nostru sunt incomparabil mai grele decât cele din delegația Rusiei, micșorându-ne serios șansele la victorie și, implicit, la calificarea la turneul final.

tragere la sorți România – Rusia Fed Cup. Florin Segărceanu își pune speranțele în nr 98 mondial, Ana Bogdan

Mari absențe în echipa României

Simona Halep, a doua rachetă a lumii la acest moment, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cârstea și Monica Niculescu nu vor fi nici măcar spectatoare la meciul cu Rusia. Halep și Begu au motivat decizia de a nu răspunde convocării prin faptul că obiectivul din acest an îl reprezintă prezența la JO de la Tokyom, unde Simona visează la o medalie cât mai valoroasă.

Buzărnescu e în recuperare după operația la umăr, Monica Niculescu se consideră nerefăcută complet după problemele medicale din ultimele luni, iar Sorana Cârstea e supărată pe șefii FRT și nu mai răspundela nici o convocare.

tragere la sorți România – Rusia Fed Cup. Toate jucătoarele din semifinala ediției trecute cu Franța sunt absente la acest meci!

Și rusoaicele au probleme de lot

La rusoaice lipsesc sfertfinalista de la Australian Open, Anastasia Pavliucenkova și veterana Svetlana Kuznețova, însă oaspetele rămân și așa mari favorite, ținând cont de pozițiile în ierarhia WTA ale jucătoarelor deplasate.

România, condusă în continuare de Florin Segărceanu,  are lider de echipă pe numărul 98 mondial, Ana Bogdan, la a treia convocare, dar care va juca pentru prima dată, iar alături de ea se află Irina Bara, locul 160, Gabriela Ruse, locul 182 și Jaqueline Cristian, locul 209, plus la dublu experimentata Raluca Olaru.

tragere la sorți România – Rusia Fed Cup. Și cea mai importantă jucătoare a Rusiei, Anastasia Pavliucenkova, nu e prezentă la Cluj

Turneul final al Fed Cup are loc la Budapesta

Igor Andreev se bazează pe numărul 28 WTA, Ekaterina Alexandrova, numărul 40 Veronica Kudermetova, numărul 54 Anna Blinkova, cea care o înlocuiește pe Anastasia Pavliucenkova și pentru partida de dublu pe Anna Kalinskaya, numărul 109.

Turneul final al noului format din Fed Cup are loc în aprilie la Budapesta, acolo unde vor merge fără jocuri de calificare reprezentativa țării gazdă, Australia și Franța, finalistele ultimei ediții pe format vechi și Cehia, wild card recompensă pentru faptul că a câștigat de cele mai multe ori Fed Cup în ultimii ani.

tragere la sorți România – Rusia Fed Cup. Anna Blinkova o înlocuiește pe Pavliucenkova

România a ratat dramatic să joace finala Fed Cup ediția precedentă

România ar fi putut fi prezentă fără baraj la Budapesta dacă ar fi ajuns în finala cu Australia, dar Simona Halep și colegele ei au cedat dramatic, la Rouen, în semifinala cu Franța, cu scorul de 3-2.

tragere la sorți România – Rusia Fed Cup. Cât de aproape am fost să jucăm ultima ediție a Fed Cup în vechiul format! Simona Halep și Monica Niculescu au pierdut meciul decisiv la dublu, după ce au avut 1-0 la seturi

Căpitanul echipei noastre, Florin Segărceanu, recunoaște că Rusia este clar favorită, însă spune că faptul că fetele nu vor evolua sub presiune poate fi de ajutor și evoluțiile lor să genereze posibile surprize.

ADVERTISEMENT
Tags: