Sport

Tragerea la sorţi la Campionatul European U21! Ultrașii naționalei României, protest la Ateneu: „UEFA și FRF, aceeași mizerie!”. Video

Campionatul European U21 va avea loc la anul în România şi Georgia. „Tricolorii” și-au aflat cele trei adversare din grupa B.
18.10.2022 | 22:20
Tragerea la sorti la Campionatul European U21 Ultrasii nationalei Romaniei protest la Ateneu UEFA si FRF aceeasi mizerie Video
Tragerea la sorţi pentru Campionatul European U21 din 2023
ADVERTISEMENT
18-10-2022
19:12

Ultrașii care susțin naționala, proteste la Ateneul Român

Protestele împotriva lui Răzvan Burleanu și a FRF continuă chiar și în afara stadioanelor pentru ultrașii care susțin echipa naționala a României. Reprezantul UEFA la evenimentul de la Ateneul Român a fost întâmpinat de suporteri cu scandări împotriva forului european.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Uniți Sub Tricolor (@unitisubtricolor)


Grupul Honor Et Patria a afișat un banner acid la adresa conducerii federației: „Calitatea fotbalului nu mai contează când te califici din poziția de gazdă”.

Mesaj acid al ultrașilor naționalei afișat în fața Ateneului Român
Mesaj acid al ultrașilor naționalei afișat în fața Ateneului Român.

Mai mulți suporteri ai echipei naționale au protestat înainte și după evenimentul care a avut loc la Ateneul Român: „UEFA și FRF, aceeași mizerie!”.

18-10-2022
16:36

Cu cine va juca România U21 la Campionatul European din 2023

România și-a aflat adversarele din grupa B de la Campionatul European Under-21.

„Tricolorii” mici ai lui Emil Săndoi vor juca la București cu Spania, Ucraina și Croația.

Cum arată celelalte grupe

  • GRUPA A: Georgia, Belgia, Olanda, Portugalia
  • GRUPA C: Cehia, Israel, Anglia, Germania
  • GRUPA D: Norvegia, Elveția, Italia, Franța

 

18-10-2022
16:31

România va juca toate meciurile pe stadionul Ghencea

Echipa națională de tineret a României va disputa toate meciurile din grupe pe stadionul Ghencea. 

Tragerea la sorți a grupelor poate fi urmărită live pe site-ul oficial al UEFA.

18-10-2022
15:38

Doi protestatari au fost arestați

FANATIK se află la tragerea la sorţi pentru Campionatul European U21. Evenimentul va începe la ora 19:00, dar înainte ca acesta să ia startul, doi protestatari le-au dat de lucru forțelor de ordine.

Aceștia au fost arestați deoarece se pregăteau să afișeze un banner împotriva conducerii forului continental. „UEFA = Mafia” era bannerul pe care se pregăteau să îl arate cei doi bărbați, care au fost urcați în duba Poliției.

După meciurile de la Euro 2020, România va găzdui o nouă competiţie europeană importantă. Este vorba de Campionatul European U21 de la anul, turneu organizat alături de Georgia, în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

Tragerea la sorţi la Campionatul European U21! Ceremonia va avea loc la Ateneul Român

Ceremonia tragerii la sorţi va avea loc la Bucureşti, în incinta Ateneului Român, şi este programată marţi, de la ora 19:00. “Tricolorii” se vor afla în urne din postură de ţară organizatoare, pe poziţia B1, pentru a disputa meciurile din grupe pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

România a fost prezentă la precedentele două ediţii ale Campionatului European U21. Cea mai bună performanţă a fost obţinută în 2019, când “tricolorii” au ajuns până în semifinale, fiind eliminaţi de Germania, scor 2-4. “Tricolorii” au obţinut atunci calificarea la Jocurile Olimpice.

Primele trei clasate se vor califica la Jocurile Olimpice! Franţa este deja calificată

Este abia pentru a treia oară în istorie când două ţări găzduiesc turneul european de tineret. În 2019 a fost organizat de San Marino şi Italia, iar în 2021 gazde au fost Ungaria şi Slovenia. Este al 24-lea turneu final, prima ediţie fiind organizată în 1978.

ADVERTISEMENT

Pentru că ne apropiem cu paşi repezi de Jocurile Olimpice de la Paris, Europeanul de tineret de la anul va trimite primele trei clasate la JO. Franţa este calificată din postură de ţară gazdă, astfel că, dacă va fi pe podium la Euro, se va califica următoarea ţară clasată.

16 echipe împărţite în patru urne! Sunt eligibili jucătorii născuţi în 2000 sau mai tineri

Cele 16 de echipe sunt împărţite în patru urne, pe baza coeficientului. România face parte din urna a doua, în timp ce Georgia, cealaltă ţară gazdă, are cel mai slab coeficient şi este în urna a patra. Sunt eligibili pentru acest turneu jucătorii născuţi după 1 ianuarie 2000.

ADVERTISEMENT

Cele patru urne de la tragerea la sorţi: 

  • Urna 1: Spania, Portugalia, Germania, Franţa
  • Urna 2: Ţările de Jos, Italia, Anglia, România
  • Urna 3: Croaţia, Elveţia, Belgia, Cehia
  • Urna 4: Ucraina, Norvegia, Israel, Georgia

Patru stadioane din Bucureşti şi Cluj vor găzdui meciuri

România va găzdui meciul de deschidere, pe data de 21 iunie, iar Georgia va fi gazda finalei de pe 8 iulie. Patru arene din Bucureşti şi Cluj-Napoca vor găzdui meciuri: stadionul Steaua, stadionul Giuleşti, stadionul Dr. Constantin Rădulescu şi Cluj Arena.

ADVERTISEMENT
  • 13 dintre cele 16 echipe calificate au jucat măcar o dată semifinale la Euro
  • 3 este numărul de ediţii ale Euro U21 la care a participat România
ADVERTISEMENT