News

Traian Băsescu a fost externat, după 10 zile de spitalizare. Ce i-au recomandat medicii

Traian Băsescu a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, după nu mai puțin de zece zile.
02.02.2024 | 14:40
Traian Basescu a fost externat dupa 10 zile de spitalizare Ce iau recomandat medicii
Traian Băsescu a fost externat, după 10 zile de spitalizare. Ce i-au recomandat medicii. Foto: Inauqm
ADVERTISEMENT

Fostul președinte fusese internat în spital după ce se îmbolnăvise de gripă, având nevoie de tratament de specialitate. Politicianul în vârstă de 72 de ani a fost internat în Secția Clinică Boli Infecțioase. Din fericire, medicii au reușit să-l stabilizeze la puțin timp după internare, astfel că recuperarea a decurs cum era planificat

Traian Băsescu a fost externat, după 10 zile de spitalizare

Traian Băsescu a mai avut astfel de probleme medicale și în trecut, cum ar fi episodul din martie 2022, când a ajuns la spital în Bruxelles cu presupuse probleme cardiace. Versiunea oficială din acel moment a fost diagnosticul de ”bronhopneumopatie cronică și insuficiență respiratorie”, în ciuda faptului că au existat mai multe informații că fostul președinte ar avea probleme cardiace.

ADVERTISEMENT

”Am avut o pneumonie netratată la vreme şi recomandarea medicilor este ca cel puţin până în data de 10 să evit orice aglomeraţie ca să nu aşeze, peste tratamentul care s-a făcut, un COVID.

Reuşesc să fiu zglobiu, acum. Mă mişc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme şi recomandarea medicilor este ca cel puţin până în data de 10 să evit orice aglomeraţie ca să nu aşez peste tratamentul care s-a făcut un COVID”, declara Traian Băsescu,

ADVERTISEMENT

inițial. Ulterior, fostul președinte a revenit asupra declarației și a vorbit despre o operație complicată. Într-o intervenție la Antena 3, Traian Băsescu povestea că operația l-ar fi costat 18.000 de euro, dintre care 12.000 de euro a fost partea chirurgului.

În 2006, fostul președinte a fost supus unei operații de hernie de disc, iar în 2020 a mărturisit că a avut nevoie de o operație chirurgicală complexă la nivelul aortei, fără a oferi detalii suplimentare, însă e clar că starea de sănătate a lui Traian Băsescu nu e tocmai roz.

ADVERTISEMENT

Totodată, în 2007, fostul președinte s-a operat la tiroidă. Mai exact, medicii i-au extras atunci lobul drept tiroidian cu un nodul benign, într-o operație complicată care a durat aproximativ două ore. Traian Băsescu s-a retras din viața publică după decizia definitivă referitoare la colaborarea sa cu fosta Securitate. Mai mult, europarlamentarul PMP a fost nevoit să părăsească vila de protocol de care beneficia în calitate de fost președinte, după scandalul colaborării cu fosta Securitate.

Cât de sănătos este în realitatea fostul președinte Traian Băsescu?

Acum, în ciuda faptului că a fost externat, Știrile PRO TV notează că medicii de la Spitalul Militar i-ar fi transmis să-și cumpere un aparat de oxigen, pe care ar trebui să-l folosească după ce ajunge acasă. Cert e că medicii i-au prescris deja tratamentul. Fostul președinte ar fi fost ținut sub monitorizare timp de 10 zile având în vedere că are diverse afecțiuni mai vechi, care s-ar fi putut complica.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate ”fostul președinte vorbește cu dificultate și are mai multe probleme”. În vârstă de 72 de ani, Traian Băsescu ar avea interzis în a se deplasa cu avionul și ar trebui să poarte mască tot timpul, cel puțin până când va trece iarna.

ADVERTISEMENT