News

Informații noi în legătură cu starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Ce i-au transmis medicii

Vin informații extrem de importante în legătură cu starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Ce i-ar fi transmis medicii fostului președinte.
31.01.2024 | 20:02
Informatii noi in legatura cu starea de sanatate a lui Traian Basescu Ce iau transmis medicii
Cum evoluează starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Medicii i-ar fi transmis să-și pregătească o mască de oxigen. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este în continuare internat în Spitalul Militar Central din Capitală. Medicii i-au reevaluat starea și i-au făcut o serie de recomandări pentru tratamentul de la domiciliu.

Cum evoluează starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Medicii i-ar fi transmis să-și pregătească o mască de oxigen

Fostul președinte al României, care a împlinit 72 de ani în noiembrie, a ajuns la spital în weekend cu dificultăți de vorbire şi cu o stare de oboseală. Medicii l-au diagnosticat cu gripă de tip A. El se află internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Militar din București.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 31 ianuarie, la orele dimineții, starea de sănătate a fostului președinte a fost reevaluată de echipa de medici de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală.

Surse politice citate de ȘtirileProTV spun că specialiștii i-ar fi recomandat deja fostului președinte să-și pregătească un aparat de oxigen la domiciliu. Acesta ar avea deja prescris un tratament și va fi externat în curând de la Spitalul Militar din București.

ADVERTISEMENT

Ce probleme medicale a mai avut Traian Băsescu

Nu este prima oară când fostul șef al statului se confruntă cu probleme de ordin medical. Traian Băsescu a mai ajuns în spital și în martie 2022. Era internat atunci la Bruxelles, la scurt timp după verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu privire la colaborarea sa cu fosta Securitate.

La acea vreme, în spațiul public au apărut speculații conform cărora acesta ar fi avut probleme cardiace. Anterior, în timpul primului mandat la Cotroceni (2004 – 2009), Băsescu a fost operat de hernie de disc.

ADVERTISEMENT

În 2007, Băsescu a fost operat la nivelul glandei tiroide. Intervenţia a fost una de rutină , fostul președinte fiind operat de o echipă de medici români la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

Intervenţia a durat o oră şi 45 de minute, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă. Apoi, în 2020 s-a spus că fostul președinte a fost supus unei operații complexe la aortă, într-un spital din Paris, notează România Liberă.

ADVERTISEMENT

Din septembrie 2021, după ce Parlamentul a adoptat legea în urma căreia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile, Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public. În calitate de fost președinte al țării, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.

ADVERTISEMENT