News

Traian Băsescu, acuzații grave la adresa lui Orban. Fostul președinte spune că premierul este inconștient și ascunde situația reală

30.11.2020 | 22:05
Traian Basescu acuzatii grave la adresa lui Orban Fostul presedinte spune ca premierul este inconstient si ascunde situatia reala
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu lansează acuzații grave la adresa premierului, Ludovic Orban. Fostul președinte susține că autoritățile dau dovadă de inconștiență în managerierea situației create de pandemie.

Liderul Partidului Mișcarea Populară spune că situația reală din țara noastră este ascunsă, pentru a se putea organiza alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Băsescu blamează și numărul mic de teste pe care sutoritățile îl efectuează zilnic. El spune că depistarea târzie a infecției cu virusul, datorată numărului mic de persoane testate, face ca oamenii infectați că ajungă prea târziu la spitale și deja în stări avansate ale bolii. Acest lucru aglomerează secțiile ATI și provoacă numeroase decese.

Traian Băsescu, acuză premierul de incoștiență și ascunderea situației reale

„Orban, tu îţi dai seama ce faci? Pentru că nu se testează pe scară largă, foarte mulţi oameni contaminaţi cu SARS-CoV 2 nu sunt depistaţi în timp util pentru a fi izolaţi şi trataţi. Din acest motiv, foarte mulţi ajung la spital când boala este avansată, mulţi dintre ei trebuind să fie internaţi direct la ATI, dacă sunt locuri.

ADVERTISEMENT

Eu nu spun că nu trebuie organizate alegeri. Trebuie făcute, dar asta nu poate să fie legată de ascunderea situaţiei reale a infectării populaţiei, doar pentru a putea crea aparenţa că pandemia este sub control. Nu este sub control, Orban, pentru simplul motiv că nu testaţi suficient pentru a cunoaşte realitatea stării de îmbolnăvire a populaţiei.

Nu testezi, nu cunoşti şi nu poţi controla o situaţie pe care nu o cunoşti. Testarea pe scară largă trebuie făcută pentru a-i salva pe cei care pot fi salvaţi. Orban, oricât te-ar lăuda B1 şi Realitatea, asta nu înlocuieşte testările şi din această cauză, sute de oameni care ar putea fi salvaţi dacă s-ar şti din timp că sunt infectaţi, mor. Orban, te rog, încearcă să înţelegi ce faci!”, este mesajul distribuit de fostul președinte.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu dă dovadă de o prezență constanță în mediul online și în politica românească. Pe parcusul acestei pandemii, fostul șef al țării a avut mai multe intevenții prin care și-a exprimat opriniile cu privire la deciziile luate de autorități.

Acesta a precizat în mai multe rânduri că nu este de acord cu măsurile luate, considerând că sunt jumătăți de măsură și nu vor aduce nimic bun. Închiderea școlilor și a piețelor sunt unele dintre deciziile cu privire la care a avut reacții ferme.

ADVERTISEMENT

Deasemenea, europarlamentarul este o figură foarte populară pe rețelele de socializare. Mesajul de mai sus a strâns peste 1500 de reacții și aproape 400 de comentarii în doar o oră de la postare. Acesta nu se sfiește să le răspundă celor care distribuie mesaje răutăcioase: „propagandiştilor fără ruşine care intră pe acest forum, nu le şterg comentariile dar le mai spun, ce le-am mai spus: un om arată cu degetul spre Lună în faţa unui grup de oameni. Şi ce să vezi? Deştepţii s-au uitat la Lună iar proştii la deget”.

ADVERTISEMENT