News

Traian Băsescu, procese pe bandă rulantă în octombrie. Joi, fostul președinte are o dispută cu SPP, la Curtea de Apel

Lună octombrie cu procese pe bandă rulantă pentru Traian Băsescu. Joi, fostul președinte al României se judecă, la Curtea de Apel, cu cei de la SPP.
13.10.2022 | 07:40
Traian Basescu procese pe banda rulanta in octombrie Joi fostul presedinte are o disputa cu SPP la Curtea de Apel
Traian Băsescu ajunge joi la Curtea de Apel. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În debutul acestui an, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Traian Băsescu ajunge joi la Curtea de Apel. Fostul președinte, dispută cu SPP în privința dispozitivului de apărare

În urma deciziei ICCJ, fostul președinte al României a rămas fără angajații Serviciului de Pază și Protecție de care beneficiază toată viața șefii de stat.

ADVERTISEMENT

Această decizie a fost luată de SPP la scurt timp după ce magistrații au decis că Băsescu a colaborat cu Securitatea.

În luna mai a acestui an, Băsescu s-a adresat instanței și a cerut suspendarea deciziei de retragere a dispozitivului de protecție și pază emisă de SPP, în martie.

ADVERTISEMENT

Acțiunea, care se află pe rolul Curții de Apel București, va avea un termen de judecată în cursul zilei de azi, joi, 13 octombrie.

Fostul șef de stat din perioada 2004 – 2014 a pierdut privilegii importante după decizia ICCJ din martie.

ADVERTISEMENT

Printre acestea: casa de protocol din cartierul Primăverii, indemnizația lunară de 11.148 de lei și paza şi protecţia SPP.

Ce procese a mai avut sau va mai  avea Traian Băsescu în luna octombrie

În această lună, Traian Băsescu a fost și va mai merge de câteva ori în sălile de judecată.

Pe 7 octombrie, fostul președinte s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). El a chemat în judecată RA-APPS după ce instituția l-a notificat să părăsească vila pe care a primit-o în 2015.

ADVERTISEMENT

Vinerea trecută, Curtea de Apel București (CAB) a decis că fostul președinte urmează să își rezolve litigiul cu RA-APPS la fel ca orice cetățean, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, notează Ziare.com.

În decizia lui, judecătorii au precizat că procesul lui Traian Băsescu nu este îndreptat împotriva unui act administrativ (notificarea 22237/28.03.2022), cu o simplă evacuare, așa că au trimis cauza instanței ierarhic inferioare.

Într-un alt proces, aflat pe rol tot în octombrie, fostul președinte al României, ajuns la 70 de ani, cere revizuirea sentinței prin care a fost declarat colaborator al Securității.

Cererea lui Băsescu a fost înregistrată în 25 iulie, tot la Curtea de Apel București. Acțiunea a fost deschisă în contencios administrativ şi fiscal. Prima înfățișare a fost stabilită pentru data de 21 octombrie, vinerea viitoare.

ADVERTISEMENT