News

Traian Băsescu și-a depus oficial candidatura la Primăria Capitalei. Șansele lui Nicușor Dan scad dramatic

16.08.2020 | 13:03
Traian Basescu sia depus oficial candidatura la Primaria Capitalei Sansele lui Nicusor Dan scad dramatic
Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Generală/ Foto - Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu și-a depus oficial candidatura la Primăria Capitalei pentru alegerile din toamna anului 2020.

Pe lângă Băsescu își mai depun candidatura la Biroul Electoral Central și Gabriela Firea, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Candidatura lui Băsescu va diminua considerabil șansele lui Nicușor Dan de a câștiga alegerile locale, potrivit specialiștilor.

Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei

Candidatura lui Băsescu nu fusese validată de conducerea PMP, deși liderul partidului, Eugen Tomac, anunțase încă de acum o săptămnă că se strâng semnături pentru Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

„În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP!

Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București!

Cu Băsescu înainte! Toți pentru București!”, a scris Tomac pe Facebook.

Traian Băsescu s-a aruncat în luptă din ambiție, în momentul în care a fost refuzat de la masa bogaților de către USR. PMP intenționa să-l susțină pe Nicușor Dan, într-o alianță cu PNL, însă USR s-a opus vehement asocierii cu PMP sau cu Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

Drept răspuns, Băsescu și-a anunțat candidatura la Primăria Bucureștiului, candidatură care îi va facilita, cel mai probabil, victoria Gabrielei Firea.

Într-un sondaj publicat în 15 august, Traian Băsescu ar strânge aproximativ 15% din totalul voturilor, față de 41% cât are Gabriela Firea sau 30% cât are Nicușor Dan. Desigur, candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu va complica, de asemenea, șansele lui Nicușor Dan de a câștiga Bucureștiul.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Victor Ponta era pregătit să o încurce pe Gabriela Firea așa cum Traian Băsescu vrea să-l încurce pe Nicușor Dan, însă liderul Pro România a făcut un pas în spate și i-a oferit Gabrielei Firea șansa reală de a câștiga fără prea mari probleme Primăria Capitalei în această toamnă.

Desigur, calculele hârtiei vor putea fi răsturnate oricând, în funcție de prezența la vot, însă e greu de crezut că oamenii vor alege să riște și să se prezinte într-o secție de votare în plină pandemie.

ADVERTISEMENT