News

Traian Berbeceanu, viitorul prefect al Capitalei, contre cu preoții. Ce spunea și despre raționalizarea alimentelor

20.10.2020 | 13:41
Traian Berbeceanu viitorul prefect al Capitalei contre cu preotii Ce spunea si despre rationalizarea alimentelor
ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu, viitorul prefect al Capitalei a avut câteva contre cu preoții. Totul s-a întâmplat chiar înaintea sărbătorilor pascale atunci când şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, nu a ezitat și le-a solicitat acestora să folosească linguriţe de unică folosinţă pentru împărtăşanie.

Mai mult de atât, Berbeceanu le-a spus preoților să ia această măsura mai ales atunci când este vorba despre copii. ”Ar fi o mare dovadă de iubire, preţuire şi protejare a enoriaşilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtăşanie să fie făcută cu linguriţe de unică folosinţă, mai ales atunci cand este vorba despre copilaşi.

ADVERTISEMENT

Ştiu, vinul este sfinţit, pocalul şi linguriţa sunt de argint şi în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Şi mai ştiu şi că postul şi rugăciunea ajută! Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire?”, a scris Berbeceanu pe o rețea de socializare.

Ce discuții avea Traian Berbeceanu, viitorul prefect al Capitalei, cu preoții

De altfel, Traian Berbeceanu a făcut apel la populaţie să ceară ”preoţilor să ne dea acest mic, dar absolut necesar, semn de preţuire. Hai să chemăm Biserica alături de cei care au aparat-o şi sprijinit-o mereu”, a mai spus atunci cel care ar putea ajunge prefect al Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea l-a ascultat, în ciuda recomandărilor venite chiar și de la DSP-uri. Mai mulți preoți printre care chiar și IPS Teodosie de la Arhiepiscopia Tomisului au fost filmați împărtăşind copii cu aceeaşi linguriţă.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Reprezentanții BOR au explicat că discuția a pornit eronat în spaţiul public, întrucât Biserica nu este unitate de alimentaţie publică, ci instituţie de cult. ”Actul de împărtăşanie nu este ilegal.  Împărtăşania nu este mâncare şi băutură firească (adică aliment pentru trup) ci este hrana cea mai sfântă pentru viaţa veşnică”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

ADVERTISEMENT

Nu a fost singurul moment în care comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela a ieșit în evidență în ultima perioadă. Cu puțin timp înainte ca președintele României, Klaus Iohannis să declare stare de urgenţă, Berbeceanu a venit în fața presei și a explicat și ce presupune gestul șefului de stat.

Berbeceanu a explicat ce înseamnă starea de urgență

Astfel, fostul polițist a transmis că nu se vor raţionaliza alimentele, ţara nu va fi blocată şi că este falsă ideea potrivit căreia ar putea apărea abuzuri ale autorităţilor.

ADVERTISEMENT

”Starea de urgenţă are menirea de a ajuta populaţia, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieţi în cele din urmă. În acelaşi timp, ştirile false şi interpretările rău intenţionate nu fac decât să îngreuneaze situaţia, să ne îndepărteze, pe noi toţi, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării şi stoparea răspândirii noului coronavirus.

Sursa foto – facebook

Nu este adevărat că alimentele vor fi raţionalizate, nu este adevărat că ţara va fi blocată şi mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgenţă ar putea să genereze abuzuri ale autorităţilor”, spunea Traian Berbeceanu.

Cine este Traian Berbeceanu, favoritul pentru funcția de prefect al Bucureștiului

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia a fost declarat “Polițistul anului” în 2007 și 2013 la categoria “Combaterea Criminalității Organizate” și cel mai bun polițist al României în 2013.

Potrivit primelor informații, Ludovic Orban intenţionează să-l demită pe prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu și să-l înlocuiască pe acesta cu Traian Berbeceanu.

Sursa foto – facebook

„Schimbarea unui prefect se face doar prin Hotărâre de Guvern. Confirm ca la nivelul MAI am dispus o evaluare a activitătii Instituţiei Prefectului Bucureşti de către Directia Generală pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului”, a declarat Marcel Vela pentru news.ro

Este de altfel primul pas făcut pentru numirea lui Traian Berbeceanu ca prefect al Bucureștiului. Întrucât acesta nu face parte din corpul Înalţilor funcţionari publici e nevoie de o hotărâre de Guvern. O şedinţă a Executivului ar putea avea loc abia joi.

ADVERTISEMENT
Tags: