Sport

Transfer de top pentru Inter Miami! Messi, din nou coleg cu fostul atacant al Barcelonei

Inter Miami a dat o nouă lovitură pe piața transferurilor. Lionel Messi va fi din nou coleg cu un fost jucător al Barcelonei.
22.12.2023 | 18:38
Transfer de top pentru Inter Miami Messi din nou coleg cu fostul atacant al Barcelonei
Inter Miami a dat o nouă lovitură pe piața transferurilor. Atacantul care urmează să semneze în MLS. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Inter Miami a făcut o nouă mutare inspirată pe piața transferurilor. Luis Suarez, atacantul aflat la final de contract cu Gremio Porto Alegre, va fi coleg din nou cu Lionel Messi în Major League Soccer (MLS). Cei doi se reîntâlnesc la trei ani și jumătate după ce uruguayanul a părăsit-o pe Barcelona.

Transfer de top pentru Inter Miami! Messi, din nou coleg cu fostul atacant al Barcelonei

Luis Suarez a evoluat timp de șase sezoane la Barcelona, unde a fost coleg cu Lionel Messi. Pe lângă relația pe care au avut-o în teren, Suarez și Messi au devenit prieteni de familie și nu puține au fost momentele în care cele două staruri au mers în vacanțe împreună.

ADVERTISEMENT

Luis Suarez a părăsit-o pe Barcelona în iulie 2020 când a semnat cu Atletico Madrid. Un sezon mai târziu, Messi avea să plece de pe Camp Nou pentru a semna cu PSG. Totuși, cei doi fotbaliști vor fi din nou colegi la Inter Miami.

Luis Suarez mai are contract cu Gremio Porto Alegre până la sfârșitul anului. Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că atacantul uruguayan va semna cu Inter Miami în cursul zilei de vineri, 22 decembrie. Atacantul va semna un contract valabil până la finalul anului 2024.

ADVERTISEMENT

Fostele staruri ale Barcelonei se reunesc la Miami

Pe lângă Messi, Luis Suarez se va reîntâlni la Inter Miami cu Sergio Busquets sau Jordi Alba, foștii jucători semnificativi ai Barcelonei. Cotat la 4 milioane de euro în prezent, Luis Suarez, care va împlini 37 de ani pe 24 ianuarie, a înscris 26 de goluri și a oferit 17 pase decisive în 53 de meciuri la Gremio Porto Alegre.

În toată cariera, Luis Suarez a evoluat în 938 de meciuri, reușind să înscrie 557 de goluri la echipa de club și la naționala Uruguayului. Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona și Atletico Madrid sunt echipele la care a mai evoluat Luis Suarez.

ADVERTISEMENT

Inter Miami, echipă antrenată de argentinianul Gerardo “Tata” Martino și patronată de David Beckham și frații Mas, va debuta în noua ediţie a MLS pe 21 februarie, când o va înfrunta pe Real Salt Lake. În pauza competițională, Inter Miami va juca două meciuri amicale de lux cu Al-Hilal şi Al-Nassr.

Inter Miami și-a dublat veniturile de la transferul lui Messi

Transferul lui Luis Suarez la Inter Miami va reprezenta o lovitură pentru americani și în ceea ce privește imaginea clubului. Echipa din Major League Soccer a înregistrat o creștere remarcabilă a veniturilor după transferul lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a semnat cu Inter Miami un contract valabil până la finalul lui decembrie 2025. Bruno Vain, prezentator la Apple TV, a dezvăluit că veniturile clubului s-au dublat în comparație cu anul precedent, atingând suma de 120 de milioane de dolari.

Echipa a reușit să vândă toate biletele și abonamentele disponibile pentru sezonul 2024, demonstrând o creștere semnificativă a interesului fanilor.

ADVERTISEMENT
Tags: