Sport

Ultimele detalii despre transferul lui Erling Haaland la FC Barcelona! Ce a declarat un oficial al catalanilor

La o întâlnire cu studenții LSE Sports Business, Mateu Alemany, directorul sportiv al FC Barcelona, a făcut dezvăluiri despre politica echipei catalane în materie de transferuri. Nu a lipsit, evident, subiectul Haaland.
12.02.2022 | 00:19
Ultimele detalii despre transferul lui Erling Haaland la FC Barcelona Ce a declarat un oficial al catalanilor
ADVERTISEMENT

Invitat la o prezentare în fața studenților LSE Sports Business, Mateu Alemany, director sportiv la FC Barcelona, a fost mult mai deschis decât de obicei. Poate și pentru că lipsea presiunea microfoanelor jurnaliștilor.

A vorbit tranșant despre obiectivele echipei, dar și despre un subiect fierbinte. Cel al transferurilor. Fie că vorbim despre numele care vor pleca, ori despre numele mari vizate de catalani. Printre care și Haaland.

ADVERTISEMENT

”Haaland? Lucrăm pentru a face o Barcelona mai competitivă”

Potrivit Mundo Deportivo, unul dintre punctele de mare interes pentru studenți a fost cel legat de politica de transferuri. Mai cu seamă în condițiile în care, se știe, Barcelona este într-o situație financiară nu tocmai fericită.

Și, firesc, numele care a fost pe buzele tuturor a fost Haaland. Cea mai importantă țintă vizată de catalani pentru perioada de mercato din vară.

ADVERTISEMENT

Mateu Alemany a dat un răspuns diplomat: ”Haaland? Nu pot vorbi despre nume. Singurul lucru pe care îl pot spune este că FC Barcelona este încă unul dintre cele mai bune cluburi din lume.

Dar și că scopul nostru este întotdeauna să avem cea mai competitivă echipă. Și lucrăm la acest lucru”.

ADVERTISEMENT

A mers însă și mai departe, precizând că semnătura norvegianului nu este doar o chestiune de voință. Ci și una financiară. Și, mai exact, una legată de limita salarială stabilită de LaLiga.

”Muncim din greu. Trebuie să analizezi fiecare situație. Angajarea unui fotbalist este diferită de procesul care există la semnarea unui contract cu al oricărui alt tip de angajat.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ții cont de multe, de fair-play-ul financiar, de exemplu. Este un proces foarte complex”, a preciza Alemany.

Alemany este optimist privind UEFA Champions League

Se știe, un alt aspect legat de transferul lui Haaland este cel legat de prezența celor de la FC Barcelona în ediția viitoare a UEFA Champions League. Pentru că aceasta a fost, după cum ați putut afla din materialele FANATIK, una dintre condițiile puse de norvegian.

”Xavi s-a descurcat foarte bine în aceste prime luni ale sale la echipă. Și suntem foarte mulțumiți de munca lui.

De fiecare dată când semnăm un jucător, decizia depinde de antrenor. Xavi a fost crucial în deciziile de a încorpora jucătorii aduși în această iarnă.

Iar cu această echipă nu mă gândesc să nu ne calificăm în Liga Campionilor sezonul viitor. Ar fi un dezastru”, a precizat directorul sportiv al celor de la FC Barcelona.

Jucătorii din La Masia, ultimele opțiuni pentru vânzare

Alemany a lămurit lucrurile și în ceea ce privește vânzarea lui Messi. Ca și a politicii generale legate de transferuri.

”Plecarea lui Leo Messi de la FC Barcelona, din păcate, nu a fost o surpriză. Era realitatea momentului. Singura modalitate prin care să rămână a fost ca Barça să se alăture ceva la care noi nu doream(CVC).

Am decis că clubul este pentru mai presus de orice altă persoană. Am pierdut foarte mult din punct de vedere comercial”, a fost răspunsul la prima întrebare.

În timp ce la a doua, a precizat mai întâi că Ansu Fati este moștenitorul lui Messi. Iar apoi a precizat politica celor de la FC Barcelona în ceea ce privește tinerii din Academie: ”Dacă ar fi să vindem un jucător din cauza unor probleme financiare, jucătorii de la La Masia ar fi ultimele opțiuni pe care le-am lua în considerare.

Ei sunt viitorul clubului nostru și vânzarea lor nu face parte din planurile noastre”.

ADVERTISEMENT