Fotbal intern

Transferul lui Florentin Matei la FCSB, în pericol! Ce a vrut să impună Gigi Becali

05.01.2019 | 17:49
Transferul lui Florentin Matei la FCSB in pericol Ce a vrut sa impuna Gigi Becali

Transferul lui Florentin Matei, 25 de ani, la FCSB, anunțat exclusiv de FANATIK pe 30 decembrie 2018, s-a realizat pe 4 ianuarie, zi în care jucătorul a fost la Palat și a discutat cu Gigi Becali ultimele detalii ale mutării. La prezentarea noului decar al roș-albaștrilor au fost prezenți și antrenorul Mihai Teja, și managerul Mihai Stoica.

Deși Gigi Becali a prezentat totul ca fiind o dorință a sa la care a ținut foarte mult, transferul a fost la un pas să nu se realizeze cu câteva ore înainte de a fi anunțat oficial de către patronul FCSB.

Transferul lui Florentin Matei la FCSB, la un pas să pice. Vinovat: Gigi Becali!

FANATIK a aflat detalii interesante din culisele negocierilor dintre părți. Cu puțin timp înainte ca Florentin Matei să meargă la Palat și să-și pună semnătura pe noul contract, jucătorul a fost la un pas să renunțe la această intenție.

Apropiații jucătorului au dezvăluit pentru site-ul nostru motivul pentru care Becali a fost la un pas să-l piardă pe cel pe care l-a lăudat foarte mult. Iar motivul este chiar Gigi Becali, care i-ar fi transmis lui Matei că el vrea să joace lângă Pintilii, pe post de mijlocaș defensiv, care să-i alimenteze cu mingi pe cei din fața sa! A fost momentul în care jucătorul părea decis să nu mai meargă la FCSB.

Transferul lui Florentin Matei la FCSB, în pericol
Florentin Matei (stânga) va fi de acum coechipier cu Filip, Benzar și Pintilii

Florinel Coman, omul pe care-l scoate Florentin Matei din primul „11”

Patronul FCSB, care a simțit imediat „pericolul” de a-l rata pe Matei, a făcut pasul în spate, și i-ar fi promis jucătorului că va fi ofensiv, așa cum își dorește. Florentin Matei va juca în linia de trei din spatele vârfului împins, în cazul în care Teja va păstra sistemul 4-2-3-1.

Este greu de crezut că Mihai Teja va găsi și piesele și va avea și timpul necesar pentru a trece în sistemul 4-3-3, așa cum își dorește. În privința lui Matei, titularizarea sa îl va scoate din primul 11 pe Florinel Coman. Rămâne de văzut dacă Matei va juca în banda stângă, cu Florin Tănase în centru, sau cei doi vor face schimb de locuri, astfel încât decarul să acționeze în spatele atacantului de careu.

Cum va arăta FCSB cu Florentin Matei titular

În cazul în care Gigi Becali va reuși și aducerea lui Iulian Cristea de la Gaz Metan Mediaș, care deja a semnat cu FCSB fiind în ultimele 6 luni de contract cu ardelenii, roș-albaștrii ar avea două noutăți în primul 11 față de perioada Dică.

  • Bălgrădean – Benzar, Planic, I. Cristea, Junior Morais – Pintilii, Nedelcu – Man, Fl. Matei, Fl. Tănase – Gnohere.

FANATIK a dezvăluit și salariul pe care Florentin Matei l-a primit de la Gigi Becali, 15.000 de euro lunar, acesta semnând un contract valabil până în iunie 2022. Mijlocașul de 25 de ani s-a despărțit recent de arabii de la Al Ittihad Kalba, care sunt antrenați de italianul Fabio Viviani.

Transferul lui Florentin Becali la FCSB în pericol din cauza lui Gigi Becali!
Florentin Matei s-a despărțit în vară de Astra Giurgiu, al treilea club din România pentru care a jucat, după Steaua și Unirea Urziceni
  • 1,2 milioane de euro este valoarea actuală a lui Florentin Matei, jucător născut pe 15 aprilie 1993
  • 1 ianuarie 2011 este data la care Matei a rupt contractul cu FCSB, întorcându-se pe 4 ianuarie 2019 tot liber de contract