Fotbal intern

Trei episoade de coșmar pentru Vasile Miriuță la Dinamo: beția, mașina și derby-ul! Ce îi pregătește lui Rednic

07.12.2018 | 23:15
Trei episoade de cosmar pentru Vasile Miriuta la Dinamo betia masina si derbyul Ce ii pregateste lui Rednic

Vasile Miriuță a avut un mandat plin de peripeții pe banca tehnică a lui Dinamo. Tehnicianul a sosit în Ștefan cel Mare de la Concordia Chiajna, acolo unde l-a găsit începutul sezonului 2017/2018. Antrenorul originar din Baia Mare a avut însă o perioadă foarte dificilă la „câini”, cu mai multe episoade negre la activ.

Toată aventura lui Miriuță la Dinamo s-a încheiat după ce tehnicianul a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 1 Betano. El avea să fie înlocuit cu Florin Bratu, cel care a condus echipa în play-out și care a terminat pe locul 7 cu formația din Ștefan cel Mare. FANATIK vă prezintă trei momente sensibile pentru Miriuță în cele cinci luni la echipa lui Negoiță.

Episodul 1: beția de la Piatra-Neamț. Care sunt sportivii care au încălcat regulamentul lui Miriuță

Vasile Miriuță a avut un început de mandat destul de dificil pe banca lui Dinamo, cu două înfrângeri, împotriva FCSB și al lui Concordia Chiajna. Cu roș-albaștrii au pierdut cu 0-1, pentru ca apoi să sufere o înfrângere cu 2-3 în fața ilfovenilor. După cinci etape, Miriuță avea doar o victorie, scor 3-0 cu Juventus Colentina, actuala „Daco-Getica”. După acest meci a urmat partida cu Aerostar Bacău, din Cupa României, în care Dinamo avea nevoie ca de aer de o victorie, pentru a risipi emoțiile debutului dificil la Dinamo.

Vasile Miriuță a fost demis de la DInamo după ce a ratat play-off-ul

Un episod desfășurat însă înaintea partidei care s-a desfășurat la Piatra-Neamț a încărcat atmosfera la echipa dinamovistă. FANATIK dezvăluia EXCLUSIV atunci că șase fotbaliști au tras o beție chiar în seara dinaintea meciului, după ce s-au uitat la partida dintre Bayern Munchen și Leipzig. Petrecerea băieților lui Miriuță a avut loc chiar în camera veteranilor Filip și Hanca și i-a mai avut în distribuție pe mai tinerii Muțiu, Nedelcearu, Dudea și Costache. Distracția avea să fie întreruptă de polițiști la ora 4 dimineața, după ce unul dintre vecinii de cameră ai fotbaliștilor au sunat autoritățile. Ionuț Negoiță avea să îi pedeapscă pe cei șase petrecăreți, dar reputația lui Miriuță a ieșit și ea șifonată, după ce nu a reușit să stabilească disciplina la club.

Episodul 2: Miriuță a rămas fără mașină în parcare. Reacția oficialilor

O lună mai târziu, Miriuță a tras o mare sperietură, după ce s-a trezit din camera de hotel unde era cazat, a văzut că i-a dispărut mașina din parcare. Panicat, antrenorul s-a adresat oficialilor clubului care l-au direcționat către securitatea hotelului. Acolo tehnicianul a putut să vadă consternat cum mașina nu i-a fost furată, ci pur și simplu i-a fost luată de către un angajat al clubului care a dus-o la revizie.

Vasile Miriuță a avut mai multe perioade nefericite la Dinamo

“Ştiti care e defectul clubului Dinamo? Că are o armată de oameni care se ocupă de maşinile jucătorilor, de maşinile antrenorilor să le faca revizii, să le spele, să le faca plinul. Ce treabă are securitatea hotelului cu faptul că antrenorul Miriuţă trebuia să ştie că se face revizia maşinii? Miriuţă are maşina de schimb şi merge cu ea”, a fost reacția destul de dură a președintelui clubului, Alexandru David.

Episodul 3: Teixeira „l-a dat afară” de la Dinamo

Cum necum, după ce a pierdut mai mulți jucători importanți în pauză de iarnă, Miriuță a rămas în cursa pentru play-off. Dinamo avea nevoie de o victorie în ultimele două etape din sezonul regulat și părea că o obține în meciul cu FCSB, după ce îi conducea pe roș-albaștri cu 2-0. Cu toate acestea Dennis Man, în minutul 84 și Filipe Teixeira, la chiar ultima fază a meciului, au făcut ca trupa din Ștefan cel Mare să piardă printre degete două puncte uriașe.

După egalul cu FCSB a urmat meciul de pomină cu Astra Giurgiu, jucat pe zăpadă, la sfârșitul lunii februarie. Dinamo a clacat la malul Dunării, scor 0-2 și a ratat și play-off-ul Ligii 1 Betano. După această partidă, Vasile Miriuță a fost găsit principalul responsabil și a fost demis de la trupa din Ștefan cel Mare.

Vasile Miriuță episoade cosmar dinamo
Vasile Miriuță, pe banca tehnică la ultimul meci dintre Dinamo și Astra

Ce spune Miriuță despre perioada petrecută ca antrenor la Dinamo

Acum, Vasile Miriuță este împăcat cu soarta pe care a avut-o în Ștefan cel Mare. După o pauză mai lungă alături de familie, antrenorul a fost numit pe banca nou promovatei FC Hermannstadt, unde a povestit pentru FANATIK că se simte foarte bine. De asemenea, Miriuță a anunțat că nu poartă pică nimănui de la fosta sa echipă:

„Am avut o perioadă frumoasă la Dinamo. Regret că nu mi-a ieșit cum aș fi vrut, dar respect clubul Dinamo, am și jucat acolo când eram tânăr. În viața nu își ies toate cum ți-ai fi dorit, dar nu port pică nimănui pentru ce s-a întâmplat acolo. Chiar dacă au fost multe schimbări, au rămas mulți jucători buni din mandatul meu la echipă: Penedo, Salomao, Dani Popa, Nistor, Pesic. Pe el eu l-am adus acolo. Acum, am înțeles că Nistor nu joacă și na, eu nu pot decât să mă bucur. Va fi un meci frumos în care ambele echipe au nevoie mare de victorie. Nu ne vom da înapoi. Îmi pare rău că nu am putut face mai multe la Dinamo, dar ce a fost a fost, că așa e viața de antrenor. Acum sunt la Sibiu, mă simt foarte bine aici, am găsit un colectiv foarte fain. Păcat că jucăm toate meciurile în deplasare, că trebuie să facem drumul până la Târgu Mureș, dar din primăvară sper să putem juca partidele de acasă la noi în oraș” – Vasile Miriuță, antrenor Hermannstadt și fost antrenor Dinamo