Sport

Trei faze la limită în Rapid – Universitatea Craiova. Două goluri validate cu VAR și penalty cerut de giuleșteni. Cum a judecat Adrian Cojocaru. Video

Meciul Rapid - Universitatea Craiova a avut o primă repriză foarte bună, iar arbitrul Adrian Cojocaru a avut de judecat trei faze la limită și a apelat la VAR.
12.11.2022 | 21:30
Trei faze la limita in Rapid  Universitatea Craiova Doua goluri validate cu VAR si penalty cerut de giulesteni Cum a judecat Adrian Cojocaru Video
Meciul Rapid - Universitatea Craiova a avut o primă repriză foarte bună, iar arbitrul Adrian Cojocaru a avut de judecat trei faze la limită și a apelat la VAR. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Întâlnirea din Giulești este o bătălie pentru locul 2 în clasamentul din SuperLiga, iar orgoliile sunt la nivel maxim.

Adrian Cojocaru, decizii la limită cu VAR în trei faze din Rapid – Universitatea Craiova

Prima repriză a partidei Rapid – Universitatea Craiova, din etapa a 18-a din SuperLiga, a adus mai multe faze la limită, iar la două dintre acestea arbitrul Adrian Cojocaru a avut nevoie de confirmarea VAR.

ADVERTISEMENT

Oltenii au deschis scorul rapid prin Alexandru Crețu, iar în minutul 19, Ștefan Baiaram a mărit avantajul formației lui Mirel Rădoi. Doar că faza a fost una la limită, iar jucătorii Rapidului au cerut un ofsaid în prealabil la Rivaldinho.

Lansat de Paul Papp pe culoar, brazilianul a sprintat și i-a așezat balonul în fața porții lui Baiaram, care nu a făcut decât să îndeplinească o simplă formalitate. Arbitrajul video a confirmat faptul că Rivaldinho a plecat din poziție regulamentară.

ADVERTISEMENT

VAR a validat golul giuleștenilor

Cinci minute mai târziu, Rapidul a primit o lovitură liberă la 40 de metri lateral dreapta de poarta lui Giedrius Arlauskis. Antonio Sefer a centrat în careu, Cristian Săpunaru a prelungit cu capul până la Alexandru Albu, care a redus din diferență.

Oltenii au cerut o poziție de ofsaid la căpitanul giuleștenilor în momentul execuției lui Sefer, dar și de această dată sistemul VAR a dat dreptate brigăzii de arbitri care validase reușita mijlocașului lui Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Rapid a cerut penalty

O a treia fază cu probleme s-a petrecut în minutul 29, atunci când Alexandru Albu a acuzat o lovitură cu cotul în față a lui Bogdan Mitrea într-un duel aerian în interiorul careului Universității Craiova. Jucătorul rapidist s-a prăbușit la pământ ținându-se cu mâna de față, dar arbitrul Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue făcând semn că nu se poate acorda penalty la o astfel de fază.

Reluările au arătat că a existat un contact și se putea dicta lovitură de la 11 metri, însă, cel mai probabil, ”centralul” întâlnirii a considerat că lovitura nu a avut intensitate și Albu a amplificat totul. Vezi aici toate cele trei faze litigioase.

ADVERTISEMENT

Toate aceste faze vin la scurt timp după problemele cu VAR-ul de la meciul Chindia – Farul 1-1, în care gazdele au primit o lovitură de la 11 metri după o pauză de 8 minute cauzată de o defecțiune la sistemul de arbitraj video.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,25 este cota pentru „ 2 solist” la Chindia – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT