ADVERTISEMENT
News

Trei înregistrări cu OZN-uri, declasificate de Pentagon. Imaginile au fost filmate de armata SUA. Video

Autor: Adrian Baciu | 28.04.2020 | 15:30
Trei înregistrări cu OZN-uri, declasificate de Pentagon. Imaginile au fost filmate de armata SUA. Video
Trei înregistrări cu OZN-uri, declasificate de Pentagon. Imaginile au fost filmate de armata SUA. Sursa: edition.cnn.com

La începutul acestei săptămâni, Pentagonul a făcut publice trei înregistrări video în care par a fi surprinse o serie de OZN-uri. Filmările au fost realizate de Armata SUA.

ADVERTISEMENT

Trei înregistrări cu OZN-uri, declasificate de Pentagon. Imaginile au fost filmate de armata SUA

Luni, Departamentului Apărării din Statele Unite ale Americii a făcut publice o serie de trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, care fuseseră clasificate inițial ”top secret”. Se pare că acestea au ajuns, printr-o scurgere de informații, în mediul online.

Înregistrările Pentagonului surprind ”fenomene aeriene inexplicabile”, pe care mulți le consideră obiecte zburătoare neidentificate (OZN).

ADVERTISEMENT

Cum explică oficialitățile americane decizia de a declasifica aceste imagini considerate a fi ”top secrete”.

Pentagonul afirmă, într-un comunicat, că a făcut publice aceste înregistrări pentru ”a clarifica orice opinii greșite ale oamenilor privind veridicitatea lor și cât de complete sunt”, potrivit unui comunicat al Departamentului Apărării citat de CNN.

ADVERTISEMENT

”Considerăm fenomenele aeriene surprinse în materialele video a fi unele neidentificate”, a spus o purtătoare de cuvânt a Pentagonului. Conform acesteia, Departamentul Apărării consideră că filmulețele pot fi declasificate pentru nu dezvăluie aspecte sensibile ale capabilităților armatei americane.

De când datează înregistrările video cu presupusele OZN-uri

Imaginile video arată exact ceea ce au văzut piloții unor avioane de luptă ale US Navy în timpul unor zboruri de antrenament, în 2004 și 2015. Sunt înregistrări primite pe ecrane de la senzorii video ai aparatelor de zbor.

ADVERTISEMENT

Unul dintre filmulețe a fost captat în 2004, iar celelalte două sunt mult mai recente, în ianuarie 2015. Toate au ajuns să circule pe internet încă din 2007, respectiv 2017 și 2018, fiind intens vizionate și comentate.

Două înregistrări au fostt incluse într-un articol publicat în decembrie 2017 de New York Times care dezvăluia că guvernul SUA a avut până în 2012 un program secret ce se ocupa cu investigarea informațiilor despre obiecte zburătoare neidentificate.

ADVERTISEMENT

Pentagonului a început un program pentru studierea unor întâlniri aeriene cu obiecte necunoscute între 2007 și 2012, dar s-a încheiat din lipsă de finanțare. Fostul șef al acestui program secret declara în 2017 la CNN că personal, crede că „sunt dovezi convingătoare despre faptul că nu suntem singuri”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!