News

Trei marinari aflați pe o ambarcațiune în derivă, atacați de rechini. Cum s-a încheiat misiunea de salvare

O ambarcațiune gonflabilă cu trei marinari la bord a fost atacată de rechini, în Australia. Misiune complicată de salvare.
06.09.2023 | 08:14
Trei marinari aflati pe o ambarcatiune in deriva atacati de rechini Cum sa incheiat misiunea de salvare
Misiune dramatică în Australia: trei marinari, salvați de pe o ambarcațiune atacată de rechini. Sursa foto: news.com.au / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O ambarcațiune gonflabilă cu trei marinari la bord a fost atacată de mai mulți rechini în largul coastelor de est ale Australiei. Misiune complicată de salvare demarată de Autoritatea Australiană de Siguranță Maritimă (AMSA).

Misiune dramatică în Australia: trei marinari, salvați de pe o ambarcațiune atacată de rechini

Trei marinari aflați pe o ambarcațiune în derivă au fost aproape de moarte după ce au fost atacați de rechini. O misiune extrem de complicată de salvare, la care au contribuit mai multe persoane și instituții, a avut un final fericit pentru aceste persoane.

ADVERTISEMENT

Doi ruși, Evgheni Kovalevski și Stanislav Berezkin, alături de francezul Vincent Thomas Etienne, navigau pe un catamaran gonflabil de 9 m de la Vanuatu către Cairns. La un moment dat, ei au trimis o alertă de avarie la ora 1:30. Mari secțiuni ale naveilor au fost distruse de un atac al rechinilor.

Imaginile surprinse de Autoritatea Australiană de Siguranță Maritimă (AMSA) arată cum ambarcațiunea ia apă în Marea Coralilor, în momentul în care au început eforturile de salvare.

ADVERTISEMENT

Imediat, AMSA a preluat apelul de urgență și a cerut ajutor de la transportatorul de vehicule, sub pavilion Panama, Dugong Ace. Nava în cauză se afla la 30 de mile marine și a deviat cursul pentru a-i salva pe marinari la aproximativ 835 km sud-est de Cairns.

Managerul de serviciu al AMSA Response Center, Joe Zeller, a spus că marinarii au fost ”extraordinar de norocoși” pentru că Dugong Ace a fost atât de aproape în acel moment.

ADVERTISEMENT

În foarte puține situații ai șansa de a avea o navă cu oportunități atât de aproape în timpul primejdiei, în special în această parte a oceanului”, a spus Zeller, citat de News.com.au.

Marinarii au fost salvați din colții rechinilor

Nava de salvare Challenger cu sediul în Dugong Ace și Cairns a sosit în zona în care se afla catamaranul aflat aproape de scufundare la ora 4:30. Marinarii s-au urcat pe o scară pentru a părăsi nava avariată.

ADVERTISEMENT

Misiunea s-a încheiat cu bine și cei trei au fost salvați din fața rechinilor. ”Vrem să transmitem mulțumirile noastre comandantului și echipajului Dugong Ace. Această navă, în cea mai bună tradiție a navigatorilor, au venit în salvarea a trei marinari aflați în nevoie”, a mai spus Zeller.

ADVERTISEMENT