News

Băiat de 11 ani, atacat de rechin. Mai multe plaje au fost închise temporar

O serie de plaje de pe Capul de Nord-Vest al Australiei de Vest au fost închise temporar după ce au fost raportate cel puțin două atacuri de rechini în weekend
30.04.2023 | 12:15
Baiat de 11 ani atacat de rechin Mai multe plaje au fost inchise temporar
Băiat de 11 ani, atacat de un rechin în Australia. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai multe plaje de pe Capul de Nord-Vest al Australiei de Vest au fost închise temporar după ce un scafandru de 11 ani a fost rănit în urma unui presupus atac al unui rechin, a anunțat presa locală.

Băiat de 11 ani, atacat de rechin

Departamentul de Industrii Primare și Dezvoltare Regională din Australia de Vest a declarat că plajele dintre Pilgramunna și Bloodwood Creek din Parcul Național Cape Range de lângă Exmouth vor fi închise pentru moment.

ADVERTISEMENT

„DPIRD recomandă să fie închise plajele între Pilgramunna şi Bloodwood Creek în Cape Range National Park lângă Exmouth din cauza unui incident cu un rechin”, a precizat sâmbătă presa din Australia.

Duminică după-amiază, departamentul a emis o avertizare pentru Yallingup, în orașul Busselton, după ce a fost raportat un atac al unui rechin. Acesta a declarat că un bărbat a suferit răni minore după ce a fost mușcat de un rechin de un metru lungime, dintr-o specie necunoscută, sâmbătă dimineața târziu. Înotătorul se afla la aproximativ 15 metri de plajă.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, în aceeași zi, un băiat de 11 ani a fost transportat de urgență la spital după ce și el a fost mușcat de un rechin. Băiatul făcea snorkeling în apele din largul Kurrajong Campground, Cape Range National Park din comitatul Exmouth.

“O purtătoare de cuvânt de la Spitalul de Copii din Perth a declarat că băiatul era încă sub tratament duminică dimineață, dar era stabil”, a relatat presa locală. Potrivit raportului, băiatul de 11 ani a primit îngrijiri la fața locului după ce a suferit tăieturi adânci pe anumite părți ale corpului, dar rănile sale nu i-au pus viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Atacul a avut loc după ce surferul profesionist australian Max Marsden a supraviețuit unei mușcături de rechin pe plaja Lucys Beach din Greenough, la sud de orașul Greater Geraldton.

În timp ce făcea surfing împreună cu prietenul său la primele ore ale dimineții de 23 aprilie, dl Marsden a fost atacat de un rechin de 1,5 metri lungime. Atacul s-a produs în apropiere de Geraldton, la circa 800 de kilometri sud de Exmouth, însă bărbatul a reuşit să scape după ce a lovit rechinul în mod repetat.

ADVERTISEMENT

Ultimul atac mortal de rechin

La mijlocul lunii februarie a anului 2022 a fost înregistrat ultimul atac mortal al unui rechin. Un înotător de pe o plajă din Sydney, Australia, și-a pierdut viața după ce a fost atacat de ceea ce martorii au descris ca fiind un mare rechin alb de 4,5 metri.

“Această persoană a suferit răni catastrofale în urma atacului și paramedicii nu au mai putut face nimic atunci când am ajuns la fața locului”, a declarat inspectorul de ambulanță al statului New South Wales, Lucky Phrachnanh.

Acesta a fost primul atac mortal al unui rechin în Sydney din 1963 încoace.

Un martor, Kris Linto, a declarat că înotătorul se afla în apă când rechinul “a venit și l-a atacat pe verticală“. “Am auzit un țipăt și apoi ne-am întors, părea că o mașină tocmai a aterizat în apă, un strop mare”, a declarat acesta pentru Nine News TV.

Potrivit cercetătorilor de la International Shark Attack File, în anul 2021 Australia a fost lider mondial cu trei decese provocate de rechini, urmată de Noua Caledonie cu două. Statele Unite, Brazilia, Noua Zeelandă și Africa de Sud au avut fiecare câte un singur atac mortal de rechin. În total, au fost 11.

ADVERTISEMENT
Tags: