Fotbal international

Trei motive care fac imposibilă mutarea EURO 2020 în 2021! Cum poate bloca FIFA planul de urgenţă gândit de UEFA + calendar de coşmar pentru fotbalişti

13.03.2020 | 10:47
Trei motive care fac imposibila mutarea EURO 2020 in 2021 Cum poate bloca FIFA planul de urgenta gandit de UEFA  calendar de cosmar pentru fotbalisti
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate că UEFA ia în calcul amânarea meciurilor de baraj şi a Campionatului European din vară. Forul continental ar urma să ia o decizie pe 17 martie, însă planul poate fi dat peste cap. FANATIK îţi prezintă trei motive care fac imposibilă mutarea EURO 2020 în 2021.

Motivele care fac imposibilă mutarea EURO 2020 în 2021

Marţi, 17 martie, UEFA şi federaţiile din Europa vor lua o decizie în privinţa Campionatului European în 2020, iar una dintre variante este mutarea turneului final în 2021. Cu toate acestea, scenariul poate să se lovească de câteva bariere importante.

ADVERTISEMENT

Între 17 iunie şi 4 iulie 2021, FIFA va organiza Campionatul Mondial al Cluburilor în China, competiţie la care ar urma să participe, printre altele, opt echipe din Europa. În acelaşi timp, dacă UEFA va decide amânarea, ar trebui să se dispute şi Campionatul European. Competiţia din China ar urma să genereze sume importante de bani, datorită contractelor de sponsorizare, iar EURO 2021 ar periclita planul FIFA.

Un alt factor, dar care este la îndemâna UEFA, este Liga Naţiunilor. În vara anului viitor ar urma să se dispute semifinalele şi finala Nations League, competiţie care s-ar intercala cu posibilul EURO 2021. Forul continental ar putea să găsească o soluţie în acest caz, însă mai există o problemă.

ADVERTISEMENT

Tot în primele zile din iunie 2021 se vor disputa şi etape din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Meciurile ar urma să se dispute pe 4/5 şi 7/8 iunie 2021, ceea ce ar putea să blocheze planul UEFA pentru mutarea Campionatului European în vara anului viitor.

Coronavirusul dă peste cap calendarul fotbaliştilor

Campionatele din Europa sunt amânate în marea majoritate, iar pandemia de coronavirus nu dă semne să se oprească. Serie A este liga cea mai afectată, unde deja s-a strâns un număr mare de meciuri amânate şi competiţia ar urma să repronească după 3 aprilie, însă semnalele nu sunt dintre cele mai bune.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, un număr mare de etape amânate ar putea duce la o aglomerare a programului. Astfel, şansele ca pauza de vară să fie una scurtă sunt extrem de mari, mai ales că sezonul 2020-21 ar putea începe mai devreme din cauza posibilului European.

Campionatul Mondial din Qatar, programat să se dispute între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022, ar face ca sezonul 2021-2022 să înceapă mai devreme, din moment ce este necesară o pauză pe durata turneului final.

ADVERTISEMENT

“Marți, 17 martie, reprezentanții UEFA vor avea discuții prin videoconferință cu conducătorii tuturor celor 55 de asociații naționale, cu reprezentanții cluburilor europene și ai FIFPro pentru a găsi soluții la situația actuală. Se va discuta despre situația competițiilor internaționale de pe continent, inclusiv EURO 2020”, a anunţat UEFA în cursul zilei de joi.

ADVERTISEMENT