Fotbal international

Trei orașe ar putea pierde dreptul de organizare la Euro 2021! Decizie dură luată de UEFA

21.10.2020 | 10:32
Trei orase ar putea pierde dreptul de organizare la Euro 2021 Decizie dura luata de UEFA
ADVERTISEMENT

Trei orașe selectate pentru a găzdui meciuri la turneul final al Euro 2021, ar putea pierde dreptul de organizare din cauza diferitelor probleme.

Competiția ar fi trebuit să se desfășoare în vara acestui an, în 12 orașe, printre care și București, dar a fost amânată pentru vara viitoare din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Această amânare a creat mari probleme la UEFA, dar și anumitor orașe gazdă, astfel că oficialii forului european iau în calcul mai multe scenarii pentru organizarea turneului final în 2021.


UPDATE, 21 octombrie, ora 10:33 / Comitetul Executiv UEFA a decis să interzică până la o nouă notificare toate competiţiile oficiale pentru cluburi şi echipe naţionale din Azerbaidjan şi Armenia, din cauza conflictului din regiunea Nagorno Karabah.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, această decizie ar putea fi extinsă de forul european și pentru turneul final al EURO 2021, ceea ce ar însemna că orașul Baku va pierde organizarea. Capitala Azerbaidjanului este gazdă pentru trei meciuri din Grupa A, Țara Galilor – Elveția, Turcia – Țara Galilor și Elveția – Turcia, și unul din sferturile de finală.

Această situaţie a determinat deja UEFA să organizeze pe teren neutru un meci din play-off-ul Europa League şi două partide din Liga Naţiunilor. Clubul azer Qarabag participă în Europa League, alături de Villarreal, Sivasspor şi Maccabi Tel-Aviv, în grupa I.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 16 octombrie

Euro 2021 ar putea pierde trei orașe gazdă

Conducătorii UEFA urmează ca până la finalul acestui an să hotărască modalitatea de organizare a turneului final al Euro 2021, dar cotidianul britanic The Sun scrie că există posibilitatea ca trei orașe gazdă să piardă dreptul de organizare.

Jurnaliștii scriu că primul oraș pe lista neagră este Baku, după ce Azerbaidjanul a intrat în conflict armat cu Armenia. Nici rușii nu mai sunt siguri de faptul că vor putea vedea pe viu meciuri de la Euro 2021 pe stadionul din Sankt Petersburg.

ADVERTISEMENT

Spre ușurarea noastră, cel de-al treilea oraș intrat în dizgrațiile UEFA este Bilbao, după ce spaniolii s-au chinuit teribil să vândă biletele la partidele de pe San Mames. Astfel, turneul final ar urma să se desfășoare doar în nouă țări, iar întâlnirile programate în orașele excluse ar urma să fie împărțite de gazdele rămase în grațiile forului continental.

Cu toate acestea, prima variantă de lșucru a celor de la UEFA este ca Euro 2021 să aibă loc așa cum a fost programat și se speră chiar că spectatorii vor avea acces în tribune. Un alt scenariu ar fi ca turneul final să fie găzduit de o singură țară, în patru orașe, iar echipele să stea în ”bule”, după sistemul folosit în NBA.

Echipa națională a României a ratat și ultima șansă de a fi prezentă la turneul final al Campionatului European din 2021. ”Tricolorii” au fost învinși de Islanda, scor 1-2, în semifinalele barajului, acolo unde ajunseserăm din Liga Națiunilor.

România va găzdui patru meciuri la Euro 2021 pe Arena Națională, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală. La București se vor disputa următoarele trei partide din Grupa C:

  • 13 iunie 2021: Austria – Georgia/Macedonia de Nord
  • 17 iunie 2021: Ucraina – Georgia/Macedonia de Nord
  • 21 iunie 2021: Ucraina – Austria
ADVERTISEMENT
Tags: