Life

Trei rețete eficiente ca să scapi de tuse. Ingredientele se găsesc în orice cămară și sunt cât se poate de ieftine

Trei rețete eficiente ca să scapi de tuse. Cu siguranță ai deja acasă toate aceste ingrediente, așa că le poți prepara pe toate, iar ele te vor ajuta să scapi de tuse, fie ea seacă sau productivă!
05.09.2022 | 17:44
Trei retete eficiente ca sa scapi de tuse Ingredientele se gasesc in orice camara si sunt cat se poate de ieftine
Trei rețete de sirop de tuse care funcționează de fiecare dată. foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Iată trei rețete de sirop de tuse care te pot salva în această iarnă. Se prepară ușor, cu ingrediente pe care le ai deja în cămară.

Trei rețete de sirop de tuse care funcționează de fiecare dată

Ghimbirul este foarte bun pentru tuse și poți să îl folosești pentru a scăpa de aceasta. Siropurile din ghimbir, piper și ceapă cu miere sunt cel mai bune pe care le poți prepara acasă ca să scapi de tuse.

ADVERTISEMENT

Ghimbirul este folosit de sute de ani în medicină, având proprietăți pentru eliminarea afecțiunilor digestive și nu numai.

Ghimbirul este de ajutor în ceea ce privește gripa și răceala pentru a calma tusea.

Rețeta de sirop de tuse cu ghimbir începe cu o bucată de ghimbir, două lămâi, o cană cu apă și miere. Rădăcina ghimbirului trebuie dată prin răzătoare, la fel și coaja celor două lămâi.

ADVERTISEMENT

Punem apă într-un vas, adăugăm două linguri de ghimbir ras și o lingură de coajă de lămâie. Punem totul la fiert pentru cinci minute și când să s-a răcit conținutul putem pune și mierea. Se administrează câte două linguri de sirop pe zi.

Cum se prepară siropul de tuse cu piper

Siropul de tuse pentru adulți cu piper este foarte bun pentru a trata această afecțiune dezvoltată de cele mai multe ori atunci când suntem răciți sau gripați.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare: rădăcină de ghimbir, piper, oțet, miere și suc de lămâie. Ingredientele trebuie amestecate și lăsate la macerat pentru câteva ore într-un vas închis la culoare și acoperit. Acest sirop poate fi administrat inclusiv copiilor.

Siropul de tuse cu ceapă și miere are ca ingrediente principale o ceapă și 200 de ml de apă. Ceapa trebuie tocată mărunt și fiartă în apă pentru 10 minute.

ADVERTISEMENT

După ce am strecurat ceapa și lichidul s-a răcit, punem două linguri de miere. Siropul trebuie consumat de două sau șase ori pe zi, în funcție de severitatea tusei.

ADVERTISEMENT
Tags: