News

Trei tineri au dispărut dintr-un centru de plasament din Orăștie. Nu ar fi la prima ”ispravă”

Trei adolescenți au dispărut dintr-un centru de plasament din Orăștie, însă aceștia nu ar fi la prima ”ispravă” de acest gen în care fug din acest centru.
27.02.2024 | 13:06
Trei tineri au disparut dintrun centru de plasament din Orastie Nu ar fi la prima isprava
Trei tineri au dispărut dintr-un centru de plasament din Orăștie. Nu ar fi la prima ”ispravă”
ADVERTISEMENT

Cei trei adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani, două fete și un băiat, sunt acum căutați de oamenii legii. IPJ Hunedoara anunță că cei trei au părăsit de bună voie centrul de plasament în urmă cu 24 de ore, fără să aibă acordul educatorilor. Persoanele care pot ajuta la găsirea tinerilor sunt rugați să sune la 112.

Trei tineri au dispărut dintr-un centru de plasament din Orăștie

”La data de 26 februarie 2024, în jurul orei 18:50, Poliţia Municipiului Orăştie a fost sesizată de o reprezentantă a Reţelei de Case Familiale Orăştie cu privire la faptul că, în jurul orei 18:00, minorii Panţi Răzvan –Ion (în vârstă de 17 ani, din Orăştie), Doghi Irina –Antonela (în vârstă de 16 ani, din municipiul Vulcan) şi Codoba Larisa-Alexandra (în vârstă de 17 ani, din Lupeni), au părăsit instituţia fără acordul educatorilor, plecând într-o direcţie necunoscută”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT
Cei trei tineri dispăruți
Cei trei tineri dispăruți

Polițiștii au făcut publică imaginea cu cei trei, pentru ca trecătorii să îi poată identifica mai ușor și au specificat și semnalmentele celor trei tineri. Așadar, în momentul în care au părăsit instituția, Panți Răzvan-Ion purta un trening alb, o geacă neagră și încălțăminte de culoare albă.

”Semnalmente: înălţime 1.80 m, greutate 75 kg., păr şaten închis, ochi albaştri. Doghi Irina-Antonela (foto) purta bulză sport culoare negru şi roşu, pantaloni de culoare neagră, încălţăminte din pânză. Semnalmente: înălţime 1,60 m, greutate 60 kg., păr şaten-roşcat, ochi căprui. Codoba Larisa –Alexandra (foto) purta: vestă de culoare roz, blugi de culoare albastră, încălţăminte de culoare albă. Semnalmente: înălţime 1,55 m., greutate 50 kg., păr roşcat, ochi căprui”, au mai transmis polițiștii.

ADVERTISEMENT

Polițiștii încearcă acum să-i găsească pe cei trei, însă au nevoie de ajutorul cetățenilor care ar putea să se întâlnească pe stradă cu aceștia. ”Din momentul primirii sesizării, poliţiştii au desfăşurat mai multe activităţi investigative şi de căutare, în vederea depistării persoanelor, care au fost date în urmărire naţională”, au mai anunțat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Doi tineri au dispărut fără urmă în Delta Dunării

În urmă cu trei zile, doi tineri erau dați dispăruți în Delta Dunării, după ce ar fi plecat la pescuit pe lacul Razelm, dar nu s-au mai întors. Mai mult, rudele spun că aceștia nu au mai răspuns la telefon, astfel că au fost alertate autoritățile la numărul de urgență 112. Tinerii dispăruți au 16, respectiv 24 de ani.

ADVERTISEMENT

”La fața locului au ajuns 11 pompieri de la ISU Delta, mai multe ambarcațiuni de intervenție, o ambulanță SMURD, dar și polițiști de frontieră și localnicii care incearcă să dea o mână de ajutor. Cei doi tineri au fost căutați atât pe mal, cât și pe apă până în jurul orei 2 și 30 de minute. Operatiunile au fost reluate de dimineata”, au transmis salvatorii.

Din păcate, unul dintre tineri a fost găsit înecat, pe un mal al Dunării, astfel că cel mai probabil cei doi s-au înecat în timp ce pescuiau. Polițiștii încearcă să stabilească cum s-a produs tragedia. ”În această dimineaţă, trupul neînsufleţit al bărbatului în vârstă de 24 de ani a fost găsit de către localnici.

ADVERTISEMENT

Pe malul lacului Razelm, în dreptul localităţii Colina. Totodată, s-au reluat căutările persoanei minore, în vârstă de 16 ani, dispărute pe lacul Razelm, în apropiere de insula Popina”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

ADVERTISEMENT