Life

Trei trucuri în care poți utiliza bureții de vase. Iată de ce nu trebuie să îi arunci niciodată

Unele lucruri pe care le aruncăm s-ar putea să ne fie de folos mai devreme sau mai târziu. Acesta este și cazul faimoșilor bureți de vase, nelipsiți din bucătăria oricui.
04.01.2023 | 16:47
Trei trucuri in care poti utiliza buretii de vase Iata de ce nu trebuie sa ii arunci niciodata
Trei motive pentru care nu trebuie să arunci buretele de vase utilizat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Bureții de vase nu lipsesc din nicio bucătărie. Sunt de mare ajutor atât în treburile casnice și evident, la spălarea veselei.

Trei motive pentru care să nu arunci bureții de vase utilizați

Aceștia se înlocuiesc însă destul de repede, iar mulți dintre noi alegem să îi aruncăm atunci când a venit momentul.

ADVERTISEMENT

Dacă am știi însă în câte moduri îi putem utiliza, poate ne vom gândi de două ori înainte să aruncăm din nou. În primul rând, dacă obișnuiești să plantezi flori, sau diferite legume în curte, atunci bureții de vase își vor fi de mare ajutor.

Cum te pot ajuta? Bureții absorb excesul de umiditate, iar asta este doar o parte din poveste. Înainte de-ai utiliza însă, asigură-te că i-ai dezinfectat bine.

ADVERTISEMENT

Aceștia trebuie să stea înmuiați în apă, alături de câteva picături de înălbitor, cel puțin o oră, iar mai apoi se clătesc bine. Ulterior, buretele folosit îl tăiem în bucăți mici și îl amestecăm cu pământul de flori.

Într-un astfel de ghiveci, planta care iubește solul imediat o să se simtă mult mai bine.

De asemenea, un alt beneficiu al buretelui de vase este acela că în cazul în care solul nu este umed, acesta poate să absoarbă excesul de umiditate, iar mai apoi să îl elibereze treptat.

ADVERTISEMENT

Practic, folosind buretele de vase în pământul unei flori, planta ta va avea mereu cantitatea potrivită de umiditate.

Cum te ajută bureții de vase să îți păstrezi fructele proaspete

Bureții de vase mai pot fi utilizați și pentru semințe, înainte de plantare. Se taie buretele de la un capăt la altul, iar în mijlocul lui se pun semințele. Se umezește buretele, iar în câteva săptămâni vom observa evoluția semințelor.

ADVERTISEMENT

Ce mai poți să faci cu bureții de vase? Așează trei bureți utilizați în compartimentul pentru fructe și legume. Aceștia vor menține prospețimea lor mai multă vreme.

De asemenea, îi poți așeza și în partea inferioară a sertarului cu legume și fructe pe care le ții în frigider. Bureții vor absorbi umezeala suplimentară de acolo, iar fructele și legumele vor fi conservate pentru mai mult timp.

Vei observa că la un moment dat, bureții vor ajunge să fie plini de apă, semn că umiditatea din frigider a fost captată, iar mai apoi, aceștia se înlocuiesc.

Dacă vrei și un miros proaspăt în frigider, nu ezita să adaugă niște boabe de cafea în el, sau niște cafea măcinată, care poate înlătura orice miros neplăcut. De asemenea și frunzele de dafin au un efect similar.

ADVERTISEMENT
Tags: