Sport

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu, atacați virulent de un președinte din SuperLiga după calificarea la Euro 2024: „Păcălici ai fotbalului!”

Jucătorii echipei naționale a României au fost atacați dur de un președinte al unui club important. George Pușcaș, printre cei mai contestați.
21.11.2023 | 22:43
Tricolorii lui Edi Iordanescu atacati virulent de un presedinte din SuperLiga dupa calificarea la Euro 2024 Pacalici ai fotbalului
Jucătorii naționalei, ironizați de Marcel Pușcaș la meciul România - Elveția. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Jucătorii naționalei României nu sunt iertați după jocul prestat în actuala campanie de calificare. Marcel Pușcaș s-a dezlănțuit pe Facebook înainte de meciul România – Elveția. Discurs acid al președintelui lui FC U Craiova 1948.

Jucătorii României, criticați dur la meciul cu Elveția: „Pușcaș va fi peste Balaci. Asta spun cifrele”

Marcel Pușcaș l-a luat în colimator pe George Pușcaș, marcatorul României la meciul decisiv cu Israel: „Cum se strâmbă istoria: George Pușcaș peste Balaci, Dumitru și Dobrin? Doamne ferește! La fel Chiricheș, un păcălici al fotbalului cu 77 de selecții. Peste Sandu Boc, Dinu, Lupescu, Apolzan, Nunweiller, Belodedici, Sameș, Iovan, Ștefănescu”. 

ADVERTISEMENT

Pușcaș consideră că foștii mari fotbaliști ai României nu pot fi comparați sub nicio formă cu cei de astăzi: „Cu 11 goluri pentru natională, George Pușcas i-a întrecut pe Liță Dumitru, Nicolae Dobrin și Ilie Balaci.

Peste 10 ani, imberbii de azi, ziarici, suporteri, analiști vor constata și vor da verdicte statistice. Cu siguranță, pentru generația viitoare, Pușcaș va fi peste Balaci. Asta spun cifrele.

ADVERTISEMENT

Ce nu spun cifrele e că Ilie, Liță și Gicu n-au jucat contra Maltei, Liechtenstein, Belarus, Lituania, San Marino sau Luxemburg. Nici contra Muntenegru, Bosnia, Macedonia”, a „înțepat” fostul mare fotbalist.

Marcel Pușcaș, neiertător cu „tricolorii”: „Ilie, Gicu sau Liță nu puteau fi rezerve vreodată în Serie B sau Championship”

Marcel Pușcaș aduce apoi aminte de marile meciuri ale naționalei României: „Au jucat contra URSS, IUGOSLAVIA, CEHOSLOVACIA. Cifrele nu spun că Ilie, Gicu sau Liță nu puteau fi rezerve vreodată în Serie B sau Championship și titulari la România”.

ADVERTISEMENT

Și oficialul oltenilor și-a continuat tirul la adresa vârfului lui Genoa: „Cifrele nu spun că toți trei puteau juca la orice echipă din lume pe când Pușcaș nu joacă la subsolul clasamentului în Serie A, așa cum se și uita vreo trei ani, in calitate de jucător, la meciurile lui Reading din Championship”.

Alăturarea numelor unor fotbaliști de legendă ai României cu această generație a „tricolorilor” este pentru Marcel Pușcaș ceva de neconceput: „Ideea că Pușcaș și alții de azi ar putea fi vreodată mai fotbaliști decât cei de ieri e o blasfemie. Din păcate istoria este nedreaptă. Cifrele nu ajută. Ele spală creierii și denaturează”.

ADVERTISEMENT

George Pușcaș, afectat de toate criticile primite. A fost declarat cel mai slab atacant din Serie A

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA prin ce calvar a trecut George Pușcaș toate criticile, fiind desemnat cel mai slab atacant din Serie A: „I s-a făcut o mare nedreptate. La nivel de critică a fost mai rău decât ce i s-a întâmplat lui Rodion Cămătaru pentru că atunci pe vremea comuniștilor erau 2-3 ziare, o voce sau două. 

El a suportat cu stoicism și a vrut să arate pe teren că lucrurile nu stau așa. I-a fost greu pentru că eu știu ce înseamnă George Pușcaș pentru echipele naționale ale României. El a venit în cadrul loturilor naționale de mic, de la 15 ani. El întotdeauna a fost peste generația lui. El a jucat la echipe născuți în 1992, el fiind născut în 1996, la echipa națională de tineret”.

ADVERTISEMENT