Sport

“Tricolorul” șocat de experiența la echipa națională: “Mă uitam la Formula 1”

Jucătorul chemat de Edi Iordănescu de urgență la echipa națională a fost șocat în momentul convocării. „Tricolorul” a povestit despre experiența la prima reprezentativă.
22.06.2023 | 10:46
Tricolorul socat de experienta la echipa nationala Ma uitam la Formula 1
Valentin Țicu a fost surprins de alegerea lui Edi Iordănescu de a-l convoca la echipa națională. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a avut mari probleme cu postul de fundaș stânga la naționala României pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția din preliminariile Euro 2024. Mario Camora, Andrei Rațiu și Raul Opruț au acuzat probleme medicale, iar selecționerul a fost nevoit să-l aducă de urgență în lot pe Valentin Țicu.

Valentin Țicu, surprins de convocarea la echipa națională: „Mă uitam la Formula 1”

Valentin Țicu a fost chemat de urgență de Edi Iordănescu în lotul echipei naționale de seniori a României pentru partida cu Elveția. Mario Camora s-a accidentat în startul partidei cu Kosovo și nu a mai putut continua.

ADVERTISEMENT

Adus de la echipa României de tineret, Valentin Țicu, fotbalistul Petrolului Ploiești, a fost surprins de alegerea lui Edi Iordănescu. „Eram în cantonament, mă uitam la calificările de la Formula 1 (n.r. Marele Premiu al Canadei) și am primit mesajul.

Nu mă așteptam să mă cheme, dar mă bucur că domnul Iordănescu s-a gândit la mine. Acum este important să îmi fac treaba aici, la Europeanul de tineret”, a declarat Valentin Țicu. Fotbalistul de 22 de ani a evoluat doar 6 minute în înfrângerea României U21 cu echipa similară a Spaniei, scor 0-3 în prima etapă din grupa B la Euro U21 2023.

ADVERTISEMENT

Valentin Țicu a povestit experiența la echipa națională: „O adevărată familie”

Valentin Țicu, aflat la prima convocare la prima reprezentativă, a rămas plăcut surprins de atmosfera din cadrul lotului. Fundașul „lupilor galbeni” a fost rezervă neutilizată în partida României, scor 2-2, cu Elveția.

„La națională este un grup unit, o adevărată familie. Cred că acesta a fost secretul rezultatelor. Eu m-am înțeles bine cu toată lumea, m-au primit bine, am vorbit cu Ianis, Stanciu, Alibec”, a spus Valentin Țicu.

ADVERTISEMENT

Valentin Țicu are o cotă de piață de 800.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În sezonul încheiat la finalul lunii mai, fundașul stânga a adunat 40 de partide la Petrolul Ploiești, în care a marcat un gol și a reușit două pase decisive.

România U21 nu își mai permite pași greșiți la Euro 2023

România U21 a avut un debut de coșmar la Euro 2023 care se desfășoară simultan în Georgia și România. „Tricolorii mici” au jucat în prima etapă a grupei B împotriva Spaniei U21 pe Stadionul Steaua, iar scorul final a fost 3-0 în favoarea ibericilor.

ADVERTISEMENT

Alex Baena, mijlocașul lui Villarreal, a deschis scorul la 10 minute după startul reprizei secunde, în timp ce șapte minute mai târziu avantajul a fost dublat de reușita lui Juan Miranda. Scorul final a fost stabilit de Sergio Gomez în prelungiri.

Pentru naționala pregătită de Emil Săndoi urmează confruntările cu Ucraina U21, sâmbătă, 24 iunie, ora 19:00 și Croația U21, marți, 27 iunie, ora 21:45. Echipa de tineret a României nu își mai permite pași greșiți pentru a spera la o calificare în sferturile competiției.


  • 1,59 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1X” la meciul România U21 – Ucraina U21

ADVERTISEMENT