Life

Troița Margaretei, locul care le dă fiori șoferilor. Numeroase accidente s-au produs aici, oamenii dau vina pe o mireasă moartă

Ai mai auzit până acum de Troița Margaretei? Este un loc care le dă fiori șoferilor și nu e de mirare. Numeroase accidente s-au produs aici.
11.08.2023 | 21:00
Troita Margaretei locul care le da fiori soferilor Numeroase accidente sau produs aici oamenii dau vina pe o mireasa moarta
Troița Margaretei, locul care le dă fiori șoferilor. Sursă foto: Adevărul / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Troița Margaretei este un loc care cu siguranță le dă fiori multor șoferi. Unde se află acesta și ce s-a întâmplat aici? E situat pe”drumul crucilor” și mari tragedii s-au produs aici în doar câteva luni.

Troița Margaretei, locul care le dă fiori șoferilor

Troița Margaretei se regăsește pe Drumul Naţional 7, din judeţul Dâmboviţa. Se află la ieșire din Găești, spre București. Iar o tragedie a avut loc aici pe 24 septembrie 1936. La acel moment, o tânără de 26 de ani a murit chiar în ziua nunții ei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Margareta Ștefănescu. Iar localnicii spun că tânăra ar bântui locul. Numeroși tineri necăsătoriți au murit aici, în accidente cât se poate de violente. Acestea au loc chiar unde se află construită o troiţă, la kilometrul 47.

Inclusiv preotul din zonă știe povestea. Acesta a vorbit despre moarte tragică a tinerei de 26 de ani. Se căsătorea cu fiul reputatului arhitect Ion Mincu. Era îmbrăcată în rochie de mireasă și mergea de la București spre Câmpulung.

ADVERTISEMENT

Acolo, pregătirile pentru nuntă erau finalizate deja. Nimeni nu avea să știe că între Mătăsaru şi Găeşti, acolo unde acum se află troiţa, o adevărată tragedie se va petrece. Autoturismul în care se aflau a intrat într-un cap de pod.

Iar din păcate, Margareta Ștefănescu a fost singura care a murit. Celelalte persoane din mașină au fost neatinse. Iar asta a generat și mai multe controverse. Tânăra murise pe loc atunci.

ADVERTISEMENT

Margareta Ștefănescu a fost singura care a murit

„În 1936, în călătoria de nuntă de la Bucureşti către Câmpulung, pe un drum perfect drept, la intrarea în Găeşti s-a sfârşit tragic. Fiind drumul neasfaltat, s-a creat foarte mult praf din cauza unui camion şi şoferul nu a mai văzut perfect drumul pe care trebuia să îl parcurgă.

Din păcate, maşina în care se găsea mireasa, care stătea în dreapta şoferului, a intrat în coliziune cu un cap de pod şi parbrizul i-a tăiat jugulara. A murit pe loc, a spus preotul Diniţoiu, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, părinții și-au îngropat unicul copil la cimitirul Bellu din București, în rochie de mireasă. Nu a durat mult, iar Gheorghe Ștefănescu a început să își viseze fata plângând. Aceasta i-ar fi spus că nu vrea să rămână în București. Iar părintele ei i-a îndeplinit dorința.

„Margareta s-a arătat în vis de mai multe ori tatălui său, Gheorghe Ştefănescu. În vis, ea îl invita să vină pe acel deal unde se găseşte acum biserica (n.r – Biserica Flămânda) să îi facă o casă.

A interpretat aceste vise pe care le-a avut în mod repetat cu ea, ca fiind clădirea unei biserici, ceea ce s-a şi materializat, pentru că între 1930 şi 1940 a făcut biserica. Troiţa a fost făcută foarte repede după accident”, mai spune preotul paroh.

Cum s-au oprit tragediile de la Troița Margaretei

După tragedia de la Troița Margaretei, tatăl i-a construit o Biserică, extrem de scumpă la acel moment. Aceasta a fost numită ”Schitul Mireselor”, iar trupul Margaretei a fost și el adus acolo și îngropat într-un mormânt tot din marmură, ca un voal.

Ce se întâmplă acum pe Troița Margaretei? Doar într-un singur an, în perioada 2008-2009, 12 tineri necăsătoriți au murit. Numeroase accidente mortale s-au petrecut în aceeași zonă. Iar nimeni nu înțelege de ce, având în vedere că vizibilitatea este bună, iar șoseaua nu are probleme.

O localnică din zonă a povestit că inclusiv nepotul ei de 19 ani a murit acolo în anul 2008. Ce s-a întâmplat de atunci? În anul 2009, după numeroase accidente mortale, un sobor format din mai mult preoți a sfințit troița.

Se credea că aceasta este bântuită. Și se pare că după sfințire, accidentele mortale au încetat. IPJ Dâmbovița arată că începând cu 2011 și până în prezent, niciun accident mortal nu s-a mai produs acolo. Chiar și așa, Troița Miresei rămâne un loc care le va da mereu fiori șoferilor.

ADVERTISEMENT
Tags: