News

Un microbuz românesc, implicat într-un accident mortal în Ungaria

Un microbuz înregistrat în România a lovit un parapet de pe autostrada M5 din Ungaria. O persoană a decedat, iar mulți pasageri sunt răniți.
09.08.2023 | 12:18
Un microbuz romanesc implicat intrun accident mortal in Ungaria
Tragedie pe Autostrada M5 din Ungaria: Microbuz românesc implicat în accident mortal lângă Kiskunfelegyhaz. Foto: Facebook/Delmagyar.hu.
ADVERTISEMENT

Marți seara, un incident grav a avut loc pe autostrada M5 din Ungaria, în zona orașului Kiskunfelegyhaz, în jurul orei 22:55, atunci când un microbuz înmatriculat în România a pătruns într-un parapet de pe marginea drumului. Oamenii legii au raportat că în urma impactului, o persoană a pierit pe loc, iar mai altele au suferit răni de diverse grade de gravitate.

Microbuzul a intrat într-un parapet

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de poliție și preluate de publicația maghiară Baon, microbuzul cu plăcuțe de înmatriculare din România a intrat într-o barieră laterală de pe autostradă, provocând un accident devastator.

ADVERTISEMENT

Mai multe echipaje de pompieri, ambulanțe și poliție au fost mobilizate în grabă către locul accidentului pentru a acorda asistență și îngrijiri medicale celor afectați.

“Un microbuz cu plăcuțe de România s-a izbit de o barieră laterală. Potrivit datelor preliminare, mai multe persoane au fost rănite în accident, iar o persoană a murit pe loc”, au precizat polițiștii maghiari.

ADVERTISEMENT

Un copil a pierit într-un accident mortal pe M5

Un alt accident rutier a avut loc recent în Ungaria. Evenimentul rutier soldându-se cu moartea unui copil și rănirea a cel puțin cinci persoane.

Potrivit oamenilor legii, incidentul s-a produs pe autostrada M5, pe sensul de mers spre Budapesta, iar o mașină înmatriculată în România, care transporta migranții ilegali, a fost implicată în tragedie.

ADVERTISEMENT

La volanul autoturismului se afla un cetățean moldovean, iar în interior se aflau șapte migranți. În ciuda eforturilor depuse de șofer pentru a menține controlul asupra mașinii, aceasta a derapat din motive încă necunoscute și a părăsit carosabilul, ajungând într-un șanț. Impactul a fost devastator, mai ales pentru un copil în vârstă de cinci ani, care a pierit în urma accidentului.

Autoritățile locale, inclusiv poliția din județul Bacs-Kiskun, au răspuns rapid la incident, inițiind investigații pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la tragicul eveniment.

ADVERTISEMENT

“Maşina, condusă de un cetăţean moldovean şi în care se aflau şapte migranţi, a derapat pe autostrada M5, pe sensul de mers spre Budapesta, şi a ajuns în şanţ, a precizat poliţia din judeţul Bacs-Kiskun (sud)”, au specificat oamenii legii.

ADVERTISEMENT