Life

Trucul banal care îți reduce la jumătate facturile. Cum trebuie reglat neapărat termostatul centralei

Trucul prin care poți primi o factură mai mică la gaze. Iată cum trebuie să reglezi termostatul centralei, în așa fel încât să te bucuri de căldură, dar să nu consumi prea mult.
04.12.2022 | 11:30
Trucul banal care iti reduce la jumatate facturile Cum trebuie reglat neaparat termostatul centralei
Cum să reglezi termostatul centralei, încât să nu consumi prea multă căldură. Sursa foto: myblog.ro
ADVERTISEMENT

Suntem în plin sezon de iarnă, iar mulți români se tem de facturile care urmează să le vină la gaze. Există un truc prin care pot primi de plată mai puțin.

Truc pentru a primi o factură mai mică la gaze. Cum să setezi neapărat termostatul centralei

Pentru a avea o factură mai mică la gaze, termostatul centralei trebuie setat într-un anume fel. Află cum din rândurile următoare.

ADVERTISEMENT

De exemplu, dacă doriți să plecați de acasă și veți lipsi ceva timp, puteți atât să opriți termostatul, dar și să-l reglați cu o valoare termică mai mică cu trei grade, decât în mod uzual.

Atenție! Fiecare grad mai mare de 19 grade Celsius poate aduce o factură mai mare, chiar cu 8% decât cea precedentă. Un alt truc folositor s-a mai dovedit a fi și stabilirea unei temperaturi pentru apa caldă, încât să nu o combini cu apa rece, potrivit romaniatv.net

ADVERTISEMENT

Un alt aspect de care trebuie să se țină cont este instalația. Una veche poate consuma cu 20% mai mult decât una care funcționează la parametrii normali.

În sezonul rece, pentru ca într-o locuință să fie cât mai cald, se recomandă și să izolăm ușile și ferestrele, iar caloriferele să nu fie acoperite cu alte obiecte, pentru a permite să dea căldură.

ADVERTISEMENT

Românii săraci vor primi 1400 de lei ajutor de la stat pentru facturile la energie. Cum se vor da banii

În urmă cu câteva zile, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat într-un comunicat de presă că românii cu o situație precară vor primi un ajutor de 1400 lei pentru a-și putea achita facturile și se va continua cu voucherele de 250 lei pentru alimente, o dată la două luni.

Cei 1400 de lei se vor oferi în două tranșe, adică de două ori pe an câte 700 de lei. Banii vor intra pe un card, distribuit de Poșta Română.

ADVERTISEMENT

Printre cei care se vor bucura de acest sprijin sunt pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei sau românii cu venituri similare. Listele cu beneficiarii vor fi alcătuite de către cei de la Ministerul Muncii.

ADVERTISEMENT
Tags: