Life

Băuturile care pot duce la căderea părului în cazul bărbaților. Nu trebuie consumate sub nicio formă

Răcoritoarele care agravează căderea podoabei capilare la bărbați. Specialiștii spun că trebuie evitate pentru totdeauna.
12.10.2023 | 18:39
Bauturile care pot duce la caderea parului in cazul barbatilor Nu trebuie consumate sub nicio forma
Răcoritoarele care agravează căderea podoabei capilare la bărbați. Specialiștii spun că trebuie evitate pentru totdeauna. Sursa foto: news.sky.com
ADVERTISEMENT

Băuturile care pot duce la căderea părului în cazul bărbaților. Nu trebuie consumate sub nicio formă. Ce spun studiile care au fost realizate în ultima perioadă de cercetătorii de la Universitatea Tsinghua din Beijing, China.

Răcoritoarele care agravează căderea podoabei capilare la bărbați. Specialiștii spun că trebuie evitate pentru totdeauna

Răcoritoarele care agravează căderea podoabei capilare la bărbați se numără printre cele mai vândute și adorate de oamenii de pretutindeni. Specialiștii spun că trebuie evitate pentru totdeauna dacă vrem să ne bucurăm de un păr bogat și sănătos cât mai multă vreme.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică Vanke din Tsinghua au chestionat în urmă cu un an mai multe persoane în legătură cu lichidele pe care le consumă în mod constant. Aceștia au ales 1.028 de respondenți bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

Studiul publicat recent în jurnalul Nutrients a demonstrat că este o legătură foarte strânsă între băuturile carbogazoase și căderea părului. Din păcate, acestea au efecte negative asupra sănătății oamenilor.

ADVERTISEMENT

Băuturile dulci și implicit excesul de zahăr duc la căderea podoabei capilare în rândul bărbaților. În plus, medicii au bănuit de multă vreme o legătură între excesul de zahăr și căderea părului pentru că zahărul crește foarte mult glicemia.

Același lucru se întâmplă și în cazul energizantelor. Mai mult decât atât, lucrarea oamenilor de știință arată că nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt un risc major pentru dezvoltarea sau agravarea diabetului.

ADVERTISEMENT

Băuturile carbogazoase și efectele negative

Băuturile carbogazoase au multe efectele negative, după cum au arătat rezultatele izbitoare în cazul respondenților cu chelie. Potrivit futurism.com, bărbații care au rămas fără păr au băut în medie 4.293 de mililitri pe săptămână.

Specialiștii susțin că este vorba de mai mult de un galon, adică mai mult de două sticle de Pepsi de doi litri. Pe de altă parte, respondenții cu păr au declarat că consumă numai 2.513 mililitri pe parcursul a 7 zile.

ADVERTISEMENT

Totodată, printre efectele negative ale acestor lichide se mai află iritabilitatea, hipertensiunea arterială și insomnia. Oamenii mai pot avea afecțiuni ale sistemului digestiv, aritmii și deteriorări grave ale celulelor din organism.

ADVERTISEMENT