Life

Trucul care te ajută să ai roșii perfecte în grădină. Ingredientul secret cu care e bine să le stropești după ploaie

Există un truc care te ajută să ai roșii perfecte în grădină. Nu ai nevoie decât de un ingredient simplu, pe care sigur îl ai în casă.
24.04.2023 | 15:11
Trucul care te ajuta sa ai rosii perfecte in gradina Ingredientul secret cu care e bine sa le stropesti dupa ploaie
Trucul care te ajută să ai roșii perfecte în grădină. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Toată lumea își dorește să aibă roșii perfecte în grădină. Totuși, pentru cei care nu vor să apeleze la unele substanțe toxice din comerț, există soluții mult mai accesibile și sănătoase. Un truc foarte simplu te poate ajuta mai mult decât crezi.

Ingredientul minune pentru roșii perfecte

În cazul în care nu știai, cu un simplu ingredient ieftin, poți ajunge să ai roșii de-a dreptul perfecte în grădina ta. Este indicat să le stropești cu el fix după ploaie, iar mai apoi vei observa și beneficiile. Totuși, poți să le stropești însă și în orice altă zi, pentru că beneficiile vor fi aceleași.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre faimosul lapte. Da, laptele poate face minuni când vine vorba de roșii, dar și plante în general. Datorită substanțelor pe care le conține, laptele este un adevărat ingredient miraculos. Totuși, trebuie menționat că pentru ca acest truc să dea roade, este recomandat să fie folosit lapte nefiert și nepasteurizat, deci practic unul crud.

De asemenea parte fi folosit și laptele praf, care a fost ținut la frigider ceva mai mult timp. Ce trebuie să faci mai departe? Pentru a prepara soluția pentru roșii perfecte folosești o parte din lapte alături de nouă părți de apă curată.

ADVERTISEMENT

Laptele praf îl poți lua de oriunde, însă când vine vorba de laptele proaspăt lucrurile pot fi mai dificile. Astfel, mai bine optezi pentru cel praf. Ingredientul activ este calciul. Acesta le dă plantelor fix ceea ce au nevoie, iar de aici te vei bucura de o recoltă cu adevărat bogată.

Astfel, ia un sfert sau o jumătate de cană de lapte praf și adaug-o la baza plantelor de roșii. Udă-le apoi, iar în curând vei vedea beneficiile. Și cel mai bine este să ai roșii în propria grădină, având în vedere că cele din comerț nu sunt chiar atât de sănătoase.

ADVERTISEMENT

Roșiile din grădină, mai sănătoase decât cele din comerț

Un specialist vorbea la un moment dat despre diferența dintre roșiile din curte și cele din comerț. S-ar părea că roșiile pe care le achiziționăm din supermarket sunt coapte în doar câteva ore. De asemenea, aceste de cele mai multe ori nici măcar nu au gust.

De vină este tehnologia, dar și mediul în care ele sunt cultivate, a spus acesta. ”Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roşii fără gust, din cauza modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă.

ADVERTISEMENT

Dacă discutăm de roşii care vin din afara ţării, sunt crescute pe o suprafaţă de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF”, a dezvăluit Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Iar dacă vrei să ai și o recoltă de căpșune destul de bogată, trebuie să știi că există și aici numeroase trucuri pe care te poți baza.

ADVERTISEMENT